Fabricile comuniștilor dau faliment

0
145

scadere-economica-e1435902084924Cel mai mare
producător de metale din Republica Moldova, Uzina Metalurgică de la Râbniţa (aflat in zona de ocupatie rusa) a înregistrat în anul 2015 pierderi-record de circa 150 de milioane de dolari, anunţă novostipmr.com.

Aceasta în pofida faptului că în 2015 s-a înregistrat cel mai mare volum de producţie din ultimii şapte ani – peste 430.000 tone de metal, Totodată întreprinderea a beneficiat de o serie de falicităţi la plata taxelor şi a resurselor energetice.(gazul gratis din partea ocupanților)

Menţionăm că până la începutul anului 2015 proprietar al Uzinei Metalurgice de la Râbniţa a fost grupul Metalloinvest controlat de miliardarul rus Alişer Usmanov.

Pe 30 ianuarie 2015, întreprinderea a fost transmisă din proprietate privată în cea a administraţiei locale, dar de facto a trecut în gestiunea lui Talgat Baitaziev, un apropiat al liderului de la Tiraspol Evgheni Şevciuc.

În martie 2015, pentru a funcţiona Uzina Metalurgică ar fi primit un credit de 140 de milioane de dolari sub formă de livrări de metal uzat din partea unui investitor din Emiratele Arabe Unite.Potrivit unor surse la Uzină s-a aplicat o schemă similiară cu cea în cazul Centralei electrice e la Cuciurgan. Astfel tot metalul se importă şi exportă printr-o firmă prfoxy – Tiras Met SRL, iar beneficiar ar fi persoane din cadrul administraţiei de la Tiraspol: comuniștii din sovietul suprem sau/si milionarul kazah,etc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ