Facem istorie: 100.000 de basarabeni îşi vizitează ţara. Pregătim Unirea TV

0
87
  1. Facem istorie: 100.000 de basarabeni îşi vizitează ţara. Pregătim Unirea TV

Programul Cunoaşte-ţi ţara este în plină desfăşurare: 100 000 de români din Republica Moldova, din toate localităţile celui de al doilea stat românesc, vor veni timp de trei zile în ţara lor, România. În plină desfăşurare, programul se dovedeşte a fi un real succes, participanţii fiind extrem de încântaţi de ceea ce văd. Proiectul face parte din campaniile desfăşurate de către Platforma Unionistă Acţiunea 2012 şi care au drept scop pregătirea marelui evenimentul din anul 2018: Reunirea Republicii Moldova cu România. Sondajele oficiale arată în clar că numărul unioniştilor este mai mare în rândul celor care au vizitat România, în comparaţia cu procentul mai scăzut în cazul celor ce nu au avut această ocazie.

http://adevarul.ro/cultura/istorie/facem-istorie-100-000-basarabeni-isi-viziteaza-tara-pregatim-unirea-tv-1_579e1d035ab6550cb85ca75f/index.html

 

 

  1. Până şi socialiştii admit: Unirea cu România înseamnă o viaţă mai bună

Însă, culmea hazardului, pe indicator se mai afla şi un detaliu care le-a scăpat din vedere socialiştilor, detaliu care vizează tocmai ţinta „mâhnirii” ideologice stataliste şi anti-româneşti a PSRM: nişte autocolante unioniste, cu următorul mesaj –  “Unirea cu România înseamnă o viaţă mai bună”. Mesajele au fost lipite în cadrul campaniei HoraQuest.

Tinerii Moldovei desfășoară în prezent campania de informare HoraQuest. Pe lângă aspectul de competiție, participanții promovează beneficiile ReUnificării Republicii Moldova cu România, prin împărțirea de ziare infomative și discuții cu autoritățile locale. Satelor pe care aceștia le traversează pe biciclete li se propun proiecte în care să fie implicată întreaga comunitate și din care să aibă de câștigat toți cetățenii.

http://infoprut.ro/44850-pana-si-socialistii-admit-unirea-cu-romania-inseamna-o-viata-mai-buna.html

 

 

 

  1. Irlanda ne susține

Pentru noi, Tinerii Moldovei, Unirea cu România e mai mult decât un vis, e o realitate, de care ne despart aproape doi ani, un fragment de timp destul de scurt, dacă e să ne referim la timp în general și totuși o bucățică de timp care ne este destul pentru a corecta greșelile istoriei și pentru a ne schimba destinul. Vara asta ne-am propus să ajungem în casele fiecărui om din Republica Moldova, să le vorbim tuturor despre necesitatea și beneficiile reunirii cu România și despre identitatea noastră națională. Ne-am propus și o facem, luptăm pentru unire zi de zi, distribuim materiale informative în toate satele republicii, comunicăm cu autoritățile locale, colectăm semnături care să confirme că populația din Basarabia vrea Unirea, ne înfrățim între noi, înfrățim localitățile, înfrățim instituții, unim malurile de Prut.

http://tinerii.md/irlanda-ne-sustine-2/

 

 

 

  1. La sfârşitul lui august Moldova va primi prima tranşă a creditului de 150 de milioane de euro din partea României

La sfârşitul lui august – începutul lui septembrie, Dacian Cioloş va întreprinde o vizită în Republica Moldova, în condiţiile în care pe 24 august va fi transferată primă tranşă din Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi Moldova.

http://jurnal.md/ro/economic/2016/7/31/la-sfarsitul-lui-august-moldova-va-primi-prima-transa-a-creditului-de-150-de-milioane-de-euro-din-partea-romaniei/

 

 

  1. Premierul României, Dacian Cioloș, vine la Chişinău

Premierul României, Dacian Cioloş, va efectua, la sfârşitul lunii august, o vizită la Chișinău, în contextul în care R. Moldova trebuie să primească prima tranşă de bani din Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi R. Moldova, notează Mediafax.

https://argumentul.info/2016/07/31/premierul-romaniei-dacian-ciolos-vine-la-chisinau/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ