Falşii amici ai Mitropoliei Basarabiei

0
82

mitropolia Basarabiei
Îmi permit să nu fiu de acord cu colegul nostru de la „Jurnal de Chişinău” Nicolae Negru, care afirma în numărul de vineri („Cine stă în spatele lui Roşca”) că „iscusinţa liderilor PPCD de a minţi, de a juca teatru, de a calomnia, de a trişa e atât de mare, încât o putem considera o a doua natură a lor”, deoarece această iscusinţă demult a devenit… prima lor natură. Şi praporşcicii de presă ai lui Roşca, fiind creaţi după chipul şi asemănarea acestuia, sunt maeştri ai minciunii şi calomniilor, care curg în flux continuu de ani de zile.

O acţiune de intoxicare ziaristică

Dintr-un sentiment de demnitate profesională, nu m-am lansat şi nu mă voi lansa în polemici cu această moara de minciuni şi calomnii a lui Roşca, numită „Flux”. Dacă astăzi mă refer la această „gazetă”, o fac pentru a-l atenţiona pe cititor asupra unei ample acţiuni de intoxicare ziaristică, organizată de PPCD, care se referă la Mitropolia Basarabiei (MB). Astfel, mercenarii lui Roşca încearcă să inoculeze opiniei publice (de aici şi din România) că PPCD este singurul partid care, fiind plasat pe „poziţiile românismului”, apără

„Biserica Neamului”. Cum „apără” în realitate PPCD MB e o temă (dureroasă) de investigaţie şi discuţie aparte. Credem că se va găsi un jurnalist profesionist şi onest care va urmări, pas cu pas, drama MB după reactivarea ei şi-i va pune în lumină pe falşii ei amici.

Nu este pentru prima dată când clăcaşii lui Roşca mă acuză pe mine personal, fără a aduce un singur argument, de „atacuri josnice la adresa Mitropoliei Basarabiei” (Vezi, de exemplu, şi „Fluxul”, 26 septembrie 2008). Aceştia nu spun unde, când şi cum am „atacat josnic” Mitropolia Basarabiei. Şcoala pe care au făcut-o şi imaginaţia maladivă i-au împins pe provocatorii pepecedişti să declare în numărul de vineri că ar exista o „operaţiune planificată de serviciile ruseşti de denigrare şi discriminare a Bisericii Române din R. Moldova la care s-au angajat plenar… TIMPUL şi Jurnal de Chişinău”. Aceste halucinaţii sunt înşirate în legătură cu un articol pe care l-a prezentat la redacţia lui Roşca, cu titlul de replică, preotul Mutu din Călăraşi şi pe care „Fluxul” a refuzat să-l publice

(Informez cititorii că preotul Mutu ne-a prezentat nouă acest articol, pe care l-am respins, explicându-i autorului că nu e corect să ne implicăm într-o polemică în care este angajată altă publicaţie şi că, în mod normal, „dreptul la replică” trebuie să apară acolo unde a apărut şi „replica”. Precum vedeţi, nu am profitat de ocazie pentru a participa la „operaţiunea planificată de serviciile ruseşti de denigrare şi discreditare a Bisericii Române din R. Moldova”).

MB şi cei trei crai de la Răsărit

Adevărul e că niciodată TIMPUL nu a „atacat josnic” MB. Ştirile despre scandalul de la MB, interviul cu părintele Buburuz nu pot fi calificate drept „atacuri josnice” la adresa MB. Înţelegem de ce Roşca are un mare interes să menţină MB într-o zonă ferită de ochii presei şi ai opiniei publice. Oricât de iscusit ar fi Roşca în arta minciunii, calomnierii şi manipulării, există o limită peste care, dacă treci, te încurci în propriul păinjeniş. În această situaţie a ajuns acum Roşca. Acesta-i mai crede încă pe oameni atât de imbecili încât continuă să joace cartea românismului. MB este singurul pai de care se prinde acum PPCD-ul în speranţa că, ţinându-se strâns de el, cu ambele mâini (curate), va putea să zboare peste pragul electoral. Numai că devine tot mai imposibil să demonstrezi cum poţi fi un „bun român” şi „apărător al Mitropoliei Basarabiei”, fiind înhămat, împreună cu Voronin, la carul hodorogit al antiromânismului (rusesc)! Noul lui slogan „R. Moldova – o ţară de succes” dovedeşte că Roşca, aşa cum a renunţat la unionism, va renunţa, tot atât de „elegant”, şi la MB. Ba mai mult, va cere închiderea acestei Mitropolii, ca fiind una care atentează la statalitatea R. Moldova. Numai naivii cred că aşa ceva este imposibil. În R. Moldova totul este posibil. Parcă-l văd mâine pe Cubreacov, ieşind la microfonul parlamentului, asemenea lui Secăreanu, uitându-se în ochii lui Roşca, declarând că proiectul „R. Moldova – o ţară de succes” este incompatibil cu prezenţa în R. Moldova a MB. (Dacă la Bucureşti au mai rămas oameni lucizi şi responsabili, trebuie să ia în calcul şi această variantă). După ce „cei trei crai de la Răsărit” (Roşca, Cubreacov şi Secăreanu) au devenit sculele lui Voronin (Moscovei), ce a mai rămas din românismul lor simulat altă dată? Oare nu e clar că „românismul” lor e sută la sută electoral, e de scurtă durată şi de unică folosinţă?

Cine atacă MB la Chişinău

La Chişinău, într-adevăr, există forţe care „atacă josnic Mitropolia Basarabiei”. În fruntea acestora se află „coloana a cincea” a Moscovei, condusă de prietenul şi aliatul lui Roşca – Voronin. Anume el şi şleahta lui rusească sunt adevăraţii duşmani ai României, ai Bisericii Române şi ai MB. Nu TIMPUL şi JURNAL de Chişinău, ci presa lui Voronin este „acţiune planificată de serviciile ruseşti” împotriva MB. Aduc drept argument doar un singur exemplu – articolul „Politbiuroul din Biserica Ortodoxă Română. Păcatul, de la altar se-mpute!”, publicat în „Moldova suverană” din 11 iunie a.c., în ziarul care scrie numai ceea ce gândeşte Voronin, amicul lui Roşca. Un articol mai greţos şi mai denigrator la adresa Bisericii Române şi a MB nu cred că s-a scris vreodată în spaţiul populat de români. Pornind de la „două monstruozităţi săvârşite de doi popi (homosexuali) din România”, autorul trece la generalizări care-ţi îngheaţă sângele în vene. Vă daţi seama că un ziar care-şi respectă cititorii nu poate prelua acest material. Ca să-i sugerez cititorului despre ce este vorba, precizez că expresiile şi calificativele de genul „Patriarhia Satanică, nu Română”, o târfă ordinară”, „lepădăturile jegoase ce reprezintă ortodoxia română”, „ticăloşia, minciuna şi tirania satanică a Bisericii Ortodoxe Române”, „BOR a adus în Moldova un fariseism după chipul şi asemănarea ei criminală”, „BOR a înfiinţat MB în conformitate cu programul unui partid politic naţionalist românesc” nu sunt cele mai mizerabile. Îi sfătuiesc pe praporşcicii lui Roşca să-l găsească şi să-l discute la ROŞCATV… Aşadar, mă întreb: cum de moara de minciuni a lui Roşca „n-a observat” acest articol şi nu a inclus „Moldova suverană” printre publicaţiile care „atacă josnic” MB?

Toată ţara Moldovei suverane ştie de ce: pentru că Voronin şi Roşca sunt fraţi-gemeni, urăsc în egală măsură Biserica Ordodoxă Română şi Mitropolia Basarabiei. Prin PPCD, Voronin (Moscova) controlează MB. Atâta timp cât MB va fi controlată de PPCD, atâta timp va fi controlată de Moscova.

Este adevărat ce scrie „Fluxul” că există „o operaţiune planificată de serviciile secrete ruseşti de denigrare şi discriminare a Bisericii Române din R. Moldova”. Numai că la această operaţiune nu participă părintele Buburuz, ziarele TIMPUL şi JURNAL de Chişinău, ci Voronin şi Roşca şi presa lor.

Chiar şi orbii văd acest lucru…

http://www.voceabasarabiei.com/dir/sb/html/falsii-amici-ai-mitropoliei-ba.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ