Familiile din Ștefan Vodă și Ialoveni, ajutate de autoritățile din Dâmbovița

0
181
  1. Cele mai importante evenimente ale lunii mai. Românii sărbătoresc Ziua Independenței

9 mai 1877: Mihail Kogălniceanu citește în Adunarea Deputaților Declarația de Independență a României. Această zi va deveni Ziua Independenței în România.

https://a1.ro/timp-liber/evenimente/cele-mai-importante-evenimente-ale-lunii-mai-romanii-sarbatoresc-ziua-independentei-id655576.html

 

  1. Deşi se pronunţă pentru „unirea” politică cu Rusia, Transnistria face „unire” economică cu UE

Regiunea separatistă Transnistria vrea să fie prezentă pe două fronturi. Deși aşa-numitul preşedinte de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, dar și fostul așa numit lider, Evghenii Şevciuk, s-au pronunțat pentru „unirea” cu Federația Rusă, Transnistria face deja „unire” economică cu Uniunea Europeană.

http://independent.md/desi-se-pronunta-pentru-unirea-politica-cu-rusia-transnistria-face-unire-economica-cu-ue/#.WQY05zclGM9

 

  1. Familiile din Ștefan Vodă și Ialoveni, ajutate de autoritățile din Dâmbovița

O delegație a Crucii Roșii Dâmbovița și a Consiliului Județean Dâmbovița a efectuat recent o vizită de lucru în Republica Moldova. Vizita autorităților dâmbovițene a avut drept scop distribuirea a 550 de pachete cu alimente și alte produse pentru familiile din raioanele Ștefan Vodă și Ialoveni.

http://infoprut.ro/47106-familiile-din-stefan-voda-si-ialoveni-ajutate-de-autoritatile-din-dambovita.html

 

  1. Andrian Candu a participat la aniversarea raionului Ialoveni. „Am revenit acasă, la baștina tatălui meu”

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a participat la festivitatea dedicată aniversării a 40-a de la formarea raionului Ialoveni. Evenimentul a întrunit reprezentanți ai autorităților centrale și locale din Republica Moldova și România, personalități notorii, oameni de cultură, oaspeți și locuitori ai raionului.

http://independent.md/andrian-candu-participat-la-aniversarea-raionului-ialoveni-revenit-acasa-la-bastina-tatalui-meu/#.WQY2gTclGM9

 

  1. România și Republica Moldova vor avea un plan comun pentru interconexarea rețelelor energetice

Până la 15 mai va fi elaborat și pus în aplicare planul comun de implementare a proiectelor de interconexiune a rețelelor de transport energie electrică și gaze naturale dintre Republica Moldova și România. O decizie în acest sens a fost luată de miniștrii economiei, Octavian Calmîc și Mihai Tudose, în cadrul întrevederii de lucru, care a avut loc în seara zilei de 27 aprilie, în orașul Ploiești, județul Prahova.

http://www.evzmd.md/economic/267-economie/59462-romania-%C8%99i-republica-moldova-vor-avea-un-plan-comun-pentru-interconexarea-re%C8%9Belelor-energetice.html

 

  1. Cooperarea economică între România şi Moldova. Târgul „Fabricat în Moldova” este organizat la Ploieşti

Un om de afaceri turc, care coase haine în România pentru magazine din străinătate, va face o investiţie de milioane de euro în Moldova. Investitorul şi-a anunţat intenţia după ce autorităţile de la Chişinău l-au convins că Moldova poate deveni o punte de acces spre pieţele din est.

Investitorul promite că hainele cusute în Moldova vor fi vândute în marile magazine din Londra sau Paris.

„Ne dorim o extindere şi pe piaţa din Republica Moldova, deoarece considerăm că există potenţial şi ne dorim foarte mult să ne dezvoltăm brand-ul”, a spus managerul marketing, Raluca Badea.

http://www.prime.md/ro/identifica-parteneri-targul-fabricat-in-moldova-este-organizat-la-ploiesti_55332.html

 

  1. Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, inaugurat. Când va avea loc evenimentul

Lucrările de reparaţie la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei au luat sfârşit.

Mâine, sediul central al instituţiei, restaurat cu sprijinul financiar al Guvernul României, va fi inaugurat.

Evenimentul va reuni personalităţi ale lumii culturale, dar şi politici din ţară şi de peste hotare.

http://www.publika.md/muzeul-national-de-arta-al-moldovei-inaugurat-cand-va-avea-loc-evenimentul_2967536.html

 

  1. Mimând lupta împotriva corupţiei

Centrul Naţional Anticorupţie din Republica Moldova este, în raport cu DNA de la noi, cam ce erau în anii ’90 chinezăriile Adibos şi Powasonic, faţă de originalele Adidas şi Panasonic.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/mimandlupta-coruptiei-1_5905806d5ab6550cb8ab4fb8/index.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ