Faptele mari au la temelie oameni mici

0
173

Trăim într-o lume în care cel mai mult contează lucrurile materiale, o lume în care ne credem perfecţi şi ne place să îi bârfim pe alţii. Dar oare ar trebui sa lăsăm să treacă toate astea prin noi şi să uităm de ce e cu adevărat important? Nu ne sunăm mamele săptămîni la rînd. Am uitat şi cînd ultima oară am făcut o faptă bună. Nu ne interesează şcoala, istoria, patria.
Uite că ceva a recultivat în noi adevăratele valori, ne-a reînvăţat ce e cu adevărat important. Marşul lui Ştefan cel Mare ne-a fost călăuza spre valorile noastre spirituale, ne-a adus acasă reîntregindune familia. Ne-a lăsat amintiri extraordinar de frumoase deşi au fost momente de „Nu mai pot!” sau „Nu mai vreau”. Această experienţă ne-a făcut mai tari, ne-a făcut mai mîndri şi mai siguri în noi. Acum bunicii se tot laudă: „Uite ca nepotul meu a fost şi el în marele Marş pentru Unire”.

Am învăţat multe, am cunoscut mulţi oameni, am muncit, ne-am distrat. Am mers sub soarele de 40 °C apoi prin furtună. Aproape că nici nu am simţit cei 172 km la cît de bine ne-am simţit.

11780260_870857869647598_1992257973_o În final o să vă destăinui principala lecţie primită de la acest Marş: ” Faptele mari au la bază oameni mici!”, Noi ne putem schimba viitorul dar avem nevoie şi de ajutorul vostru, al românilor de pretutindeni!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ