„Fără graniță la Prut”. Câmpulung a semnat o Declarație de Reunire cu Rep. Moldova

0
174
  1. Gala „100 pentru Centenar” la Bruxelles. Românii din capitala Belgiei așteptați la eveniment

Cu prilejul celebrării „Zilei costumului popular românesc”, Arthis – Casa de Cultură Belgo-Română, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni si Ambasada României în Belgia va invită la Gala „100 pentru Centenar” în prezenţa Dnei. Natalia–Elena Intotero – Ministru pentru Românii de Pretutindeni și a Dlui. Philippe Close – Primarul Oraşului Bruxelles, transmite Romanian Global News.

https://10tv.md/2018/05/10/gala-100-pentru-centenar-la-bruxelles-romanii-din-capitala-belgiei-asteptati-la-eveniment/

 

  1. Curtea de Apel a DECIS! Lupta Băsescu vs Dodon continuă

Traian Băsescu rămâne în continuare fără cetățenia Republicii Moldova. Dosarul privind redobândirea cetățăniei a fostului președinte al României a fost respins astăzi de Curtea de Apel Chișinău de către magistrați.

Curtea de Apel Chișinău a menținut, astăzi, decizia Judecătoriei Chișinău prin care președintele Igor Dodon i-a retras cetățenia Republicii Moldova fostului președinte al României, Traian Băsescu. Decizia Curții de Apel urmează a fi atacată la Curtea Supremă de Justiție, iar faptul că cetățenia președintelui Băsescu a fost retrasă este un strict politică și îi încalcă dreptul de a alege și de a fi ales, a declarat avocatul Andrei Bivol.

https://10tv.md/2018/05/10/video-curtea-de-apel-a-decis-lupta-basescu-vs-dodon-continua/

 

  1. „Fără graniță la Prut”. Câmpulung a semnat o Declarație de Reunire cu Rep. Moldova

Miercuri, 9 mai, la Câmpulung a fost semnată o Declarație de Reunire cu Republica Moldova.

http://infoprut.ro/49965-fara-granita-la-prut-campulung-a-semnat-o-declaratie-de-reunire-cu-rep-moldova.html

 

  1. România şi R. Moldova vor colabora în domeniul asistenței medicale geriatrice

Conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a avut astăzi, o întrevedere cu Anca Ștefan, managerul general Institutului Național de gerontologie și geriatrie (INGG) ”Ana Aslan” din București și Daniel Verman, Consilier Superior din cadrul Ministerului Sănătății din România, care se află într-o vizită de studiu în Republica Moldova, în perioada 10-11 mai curent, potrivit unui comunicat al Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

https://deschide.md/ro/stiri/social/30686/Rom%C3%A2nia-%C5%9Fi-R-Moldova-vor-colabora-%C3%AEn-domeniul-asisten%C8%9Bei-medicale-geriatrice.htm

 

  1. Centenarul Unirii. Actori din Republica Moldova vor susţine două spectacole la Bucureşti, Suceava şi Giurgiu

Actorii Teatrului Naţional Satiricus „Ion Luca Caragiale” din Chişinău vor susţine mai multe spectacole în oraşele Bucureşti,Suceava şi Giurgiu din România.

http://tvrmoldova.md/centenar/centenarul-unirii-actori-din-republica-moldova-vor-sustine-doua-spectacole-la-bucuresti-suceava-si-giurgiu/

 

  1. Harta României și a Moldovei, făcută din flori în centrul Ploieștiului

O hartă a României și a Moldovei a fost amenajataă din flori, în fața Casei Albe.

Mozaicul din flori alcătuiește România și Republica Moldova, în ideea sărbătorii a 100 de ani de la unire, dar și în ideea și spiritul reîntregirii neamului românesc.

https://www.republikanews.ro/foto-harta-romaniei-si-a-moldovei-facuta-din-flori-in-centrul-ploiestiului/

 

  1. Alegeri locale Chişinău. Declaraţie: Victoria lui Constantin Codreanu este primul pas spre unirea cu România

Victoria candidatului Partidului Unităţii Naţionale, Constantin Codreanu, în alegerile din Chişinău ar însemna primul pas spre unirea Republicii Moldova cu România, în condiţiile în care populaţia din Republica Moldova manifestă o dorinţă din ce în ce mai mare pentru reunificare. De această părere este Sorin Roiban, preşedintele National Committee of Romanian-American Republicans.

http://adevarul.ro/moldova/politica/alegeri-locale-chisinau-declaratie-victoria-constantin-codreanu-pas-unirea-romania-1_5af41c0edf52022f75ce69a4/index.html

 

  1. Ziua Europei și Centenarul României au fost sărbătorite cu mare fast la Rășinari

Sibienii cu mic, cu mare alături de oficialitățiile locale, consulii Germaniei, Italiei, Luxemburgului, Maltei, Norvegiei și Austriei în România au călătorit cu tramvaiul pe ruta Sibiu- Rășinari. Drumul a fost presărat cu povestioare despre Rășinari, despre Tramvai și au fost citite poezii scrise de Octavian Goga.  Diplomații menționați  și oficialitățile locale au fost întâmpinate  de rășinăreni cu pâine și sare, după care au gustat din tradiționale produse locale. Casa poetului Octavian Goga a fost unul dintre principale obiective turistice pe care le-au vizitat.  La finalul vizitei, primarul Răinarului, alături de oficialități și invitații speciali au sădit un vlăstar din stejarul generalului Traian Mosoiu plantat în 1918 în judet, acesta fiind un simbol al prieteniei și al întemeierii unor posibile relații de colaborare.

http://sibiu100.ro/eveniment/133980-ziua-europei-si-centenarul-romaniei-au-fost-sarbatorite-cu-mare-fast-la-rasinari/

 

  1. Ambasada României organizează un concert dedicat Zilei Europei. Când va avea loc

Ambasada României în Republica Moldova și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău organizează pe 15 mai un concert extraordinar dedicat Zilei Europei. Evenimentul va începe la ora 18.00 şi va avea loc la Sala cu Orgă, transmite IPN, citând cu comunicat de presă al Ambasadei României.

https://timpul.md/articol/ambasada-romaniei-organizeaza-un-concert-dedicat-zilei-europei–cand-va-avea-loc-130244.html

 

  1. 100 de corişti reuniţi la Deva în Anul Centenar

La iniţiativa Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Deva şi a Corului „Anastasis”, formaţie ce activează în cadrul parohiei, la Deva a fost invitat Corul „Timotei Popovici” al Catedralei Mitropolitane din Sibiu, pentru a oferi răspunsurile la Sfânta Liturghie săvârșită în noua Catedrală, cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” şi „Întâmpinarea Domnului”, în interpretare comună cu formaţia deveană. Acordurile Sfintei Liturghii scrisă de compozitorul Gheorghe Cucu au răsunat în interpretarea a 100 de corişti, în spiritul sărbătoririi Anului Centenar al Marii Uniri de la 1918. Finalul Sfintei Liturghii a fost marcat de interpretarea, în formula reunită a celor două coruri, a părţii a II-a din Rapsodia Română de George Enescu, pe tema „Binecuvântează Doamne România”.

http://ziarullumina.ro/100-de-coristi-reuniti-la-deva-in-anul-centenar-133359.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ