Femeia care te iubeste", in ceainarie la Carturesti

0
72

Cantareata si pictorita, Alexandrina Hristov a adus Basarabia in tablouri, la Bucuresti. Acestea pot fi admirate pana pe 15 aprilie.
Artista basarabeanca Alexandrina Hristov a adus miercuri seara zeci de bucuresteni in ceainaria Librariei Carturesti, de pe Arthur Verona, nr. 13, la vernisajul expozitiei „Le femme qui t’aime” („Femeia care te iubeste” – n.r.).
Publicul – format in mare parte din tineri indragostiti de melodiile cantate de Alexandrina vara trecuta in cluburile Capitalei (recitalul „Fata merge pe jos” a umplut seri la rand Cafe Deko) – a venit s-o vada pe cantareata si in postura de pictorita.
Mai bine de un sfert de ora au asteptat „fanii” basarabencei in holul Carturestiului ca sa poata intra, in cele din urma, in sala rezervata expozitiei de pictura si minirecitalului oferit cadou de Alexandrina. Picturile vor putea fi admirate gratis, in Ceainaria Carturesti, pana pe 15 aprilie.

Picturi de Basarabia si de Bucuresti

Ceaiul aromat si fursecurile ciocolatii de la Carturesti au mers de minune cu tablourile atarnate pe cei patru pereti ai camerei. Peste zece lucrari („Frica”, „Cea mai frumoasa zi”, „Kiss me”, „Hipnos”, „Cantec” sau „Pasarea Fericirii sta pe umarul tau”), femei cu ochi mari si verzi si pisici negre in imagini, cateva versuri scrise cu pasta rosie pe fasii de hartie alba si o artista cu ochi bine conturati si margele rosii ca focul, toata numai un zambet.

Pe un perete, picturi palide, facute in Basarabia, in iubitul ei Chisinau. Pe un altul, tablouri in culori mult mai vii, pictate in Bucurestiul pe care l-a descoperit in urma cu un an.

„Eroinele mele daruiesc iubirea, atata tot”

Invitat sa verniseze expozitia, Andrei Gheorghe, e cel care a remarcat-o pe Alexandrina cu putin timp in urma. „Am venit aici pentru ca eu cred foarte tare in fete. Cand am vazut-o prima data am zis ca o sa aiba succes. Daca se va ridica la asteptarile noastre o sa fie bine, daca nu, o sa fie o unguroaica ce a venit sa ne fure tara”, a spus Gheorghe.

Cand i-a venit randul la discurs, Alexandrina a oftat din greu, s-a scuzat ca are emotii, ca-i tremura vocea si ca nu poate citi ce a pregatit acasa, pe o foaie alba. „In tablouri vedeti chipuri de femeie. Este vorba de femeia care iubeste, fara sa ceara insa ceva in schimb. Eroinele mele daruiesc iubirea, atata tot”, a spus basarabeanca.

Live despre „femeile dietetice”

Apoi a inceput sa cante. Lumea s-a asezat pe jos, urmandu-l pe Gheorghe. Vocea a umplut camera cu parchet lucios si chiar a trecut de fereastra larg deschisa, pana in Bulevardul Magheru. A cantat Alexandrina si cu ochii inchisi, a cantat si frecandu-si mainile de emotii, vazand cum publicul o aplauda calduros.

A interpretat live melodii despre „femeile dietetice” si despre „Omul de lut”, primit in dar de la Dumnezeu, si despre „barbatii – copii mari”. Iar alaturi i-au fost Petre Ionutescu, la trompeta, Gabriel Almasi, la chitara, Arthur Balogh, la contrabas, si Ati Aristide Panaitescu, la tobe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ