Festivalul Zilele Basarabiei

0
60

Activitaţi 

 

Festivitatea de Deschidere Aici va fi prezentat programul detaliat al FZB, vor fi înmânate ecusoane participanţilor. Invitatii vor putea transmite cate un mesaj vizavi de data istorica a festivalului, iar organizatorii un cuvant de bun venit. 

Lansare de Carte si Proiectie de FilmNelipsit din palmaresul FZB acest eveniment şi de această dată va fi pentru doritorii de a vedea noile apariţii editoriale ale unor edituri din Rep. Moldova şi Romania, cat si lansarea unei carti scrise de un tanar autor basarabean din Timisoara Dunduc Vladimir. In  cadrul proiectiei de film vom prezenta un scurt istoric in format video a Festivalului. 

“Nasc şi în
Moldova oameni
Participanţii vor vizită expozitiile de pictura a tinerilor basarabeni la galeriile: Casa Armatei (Dumitru Bradetscki), galeria a2 (Alexandru Alavatchi). 

Workshop: Viitorul tinerilor romani de pretutindeni in
Romania Europeana.
Galeria “Acces” din incinta Universităţii Tibiscus va găzdui întrunirea liderilor organizaţiilor de profil din România. Se vor discuta problemele etnicilor români veniţi la studii în România, de asemenea se va stabili o strategie pentru perioada următoare. La şedinţă vor participa reprezentanţi din opt Centre Universitare din România (Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Suceava şi
Timişoara) 

Dezbatere „Dimensiunea geopolitica a religiei in spatiul est european ”La dezbatere vor participa reprezentantii Mitropoliei Banatului şi Mitropoliei Basarabiei, aceasta dezbatere este ceva nou pentru publicul basarabean si va fi gazduita in Sala Consiliului Local Timisoara. 

Performance in Piata OpereiCa sa atragem atentia publicului larg din
Timisoara asupra artei din Basarabia, în Piata Operei va avea loc o expoziţie. 

Concert in aer liberSe va desfasura la Iulius Mall cu participarea a trei formatii din Basarabia indragite de publicul din Romania: Alternosfera, Gandul Matei si Snails, în deschidere cu trupa C3. 

 

Recital ArtisticJazz Club va fi gazda recitalului formatiei C3, o trupa care se afla la inceput de drum, formata din tineri entuziasti si foarte talentati. 

Teatru          Va fi prezentată piesa de teatru ,,Flirt’’, cu Mihai Baranga si Andrea Păduraru, care va avea loc deasemenea in Jazz Club, pod 16. 

Slujbă de binecuvântare Ziua Unirii Basarabiei cu Ţara-Mamă de la 1918 în cadrul Sfintei Liturghii de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara 

 

 

Program 

 

 Marţi25.03.2008

 

11.30 Conferinţă de presă, în incinta Palatului Administrativ (sala de sedinta a Prefecturii) 

Vineri28.03.2008 

 

11:00 Deschiderea Oficiala. Sala Mare a Consiliului Local22-29.03.2006 “Nasc şi în
Moldova oameni” –
expoziţie de pictura Dumitru Bradetschi si Alexandru Alavatchi.
21:00 Recital C3 , Jazz Club Pod 16. 

Sâmbătă29.03.2008 10.00 – Dezbatere Dimensiunea geopolitica a religiei in spatiul est european13.00 – 14.00 Performance in Piata Victoriei15.30 – Lansarea de carte, Descriptio Moldaviae 17:30Proiectii de Film,  scurt istoric FZB 21.00 – Concert in aer liber Alternosfera, Gandul Matei si Sanyls 

Duminică30.03.2008 10.00 – Slujbă de binecuvântare – Ziua Unirii Basarabiei cu Ţara-Mamă de la 1918Catedrala Mitropolitană10.00 – Workshop: Viitorul tinerilor romani de pretutindeni in
Romania Europeana
. 

15.00 – Piesa de Teatru “Flirt”, Jazz club pod 16

 

                                                                                           22.00Festivitatea de Încheiere a FZB, Receptia Finala 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ