Fiecare a doua grădiniță din Republica Moldova a fost renovată cu sprijinul financiar al României

0
1770
  1. Fiecare a doua grădiniță din Republica Moldova a fost renovată cu sprijinul financiar al României

Granturile oferite de Guvernul României pentru renovarea grădinițelor din Republica Moldova este egal cu bugetul acordat de statul nostru în ultimii șapte ani pentru reparațiile cosmetice ale grădinițelor.

Grădinița din satul Sireți, raionul Strășeni este una din cele 800 de instituții renovate din grantul oferit de către Guvernul României. Clădirea cu două etaje, renovată și mobilată  grație suportului financiar românesc, este acum locul în care învață și se joacă circa 150 de copii din localitate. Pe lângă faptul că au fost deschise mai multe grupe noi, au fost create și noi locuri de muncă.

http://www.publika.md/fiecare-a-doua-gradinita-din-republica-moldova-a-fost-renovata-cu-sprijinul-financiar-al-romaniei_2889911.html

 

  1. Jirinovski: „Moldovenii sunt români. Noi, rușii, le-am dat numele de moldoveni, dar ei sunt români”

Ultranaţionalistul rus Vladimir Jirinovski a declarat în timpul unui interviu televizat că ideea de „moldovenism”, tot mai promovată în ultimii ani în ţara noastră este, în realitate, o invenţie din perioada sovietică.

Cunoscut pentru declaraţiile excentrice, Vladimir Jirinovski este liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, naţionalist). Afirmaţia politicianului rus este destul de surprinzătoare, mai ales pentru filoruşii şi rusofonii din Republica Moldova.

http://independent.md/video-jirinovski-moldovenii-sunt-romani-noi-rusii-le-dat-numele-de-moldoveni-dar-ei-sunt-romani/

 

  1. Prezenţă prahoveană la Chişinău, la expoziţia „Fabricat în Moldova”

În perioada 1-5 februarie, în Republica Moldova, la Chișinău, a avut loc o nouă ediție a manifestării tradiționale ”Fabricat în Moldova”, scopul acesteia fiind de atragere a investitorilor, precum și intensificarea dialogului public-privat, dar, mai ales, de susținere a producătorilor autohtoni. Având în vedere relațiile stabilite deja între județul Prahova și numeroase raioane din Republica Moldova, printre oficialitățile participante la această expoziție s-a numărat și Ludmila Sfîrloagă – vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova. De asemenea, la acest eveniment a fost prezent și Aurelian Gogulescu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, în contextul în care organizatorul evenimentului de la Chișinău – Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldoa- este unul dintre partenerii importanți ai instituției camerale prahovene.

http://ziarulprahova.ro/2017/02/prezenta-prahoveana-la-chisinau-la-expozitia-fabricat-in-moldova/

 

  1. Românii au dat o lecție moldovenilor. Avem de învățat cum trebuie de protestat

Concluzia făcută de mine este că moldovenii au ce învăța de la români, nimic nu știm noi despre cum arată un protest civilizat.

http://vox.publika.md/politica/romanii-au-dat-o-lectie-moldovenilor-avem-de-invatat-cum-trebuie-de-protestat-527805.html

 

  1. Un europarlamentar vorbește despre ce ar putea pierde Rep. Moldova dacă Dodon își continuă retorica antieuropeană

Libera circulație în statele europene și blocarea ajutorului financiar din partea Uniunii Europene sunt principalele consecințe pe care populația Republicii Moldova le va suporta în cazul în care președintele de la Chișinău, Igor Dodon, va denunța Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Opinia aparține europarlamentarului român Siegfried Mureșan.

http://infoprut.ro/46500-un-europarlamentar-vorbeste-despre-ce-ar-putea-pierde-rep-moldova-daca-dodon-isi-continua-retorica-antieuropeana.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ