În fiecare zi câte 100 de basarabeni își redobândesc cetățenia română

0
185
  1. Naţionala de fotbal a României marchează inedit Centenarul Marii Uniri

Un nou logo pentru echipa naţională de fotbal a României. Acesta are forma unui scut împărţit în 5 părţi care simbolizează regiunile istorice ale României: Muntenia, Oltenia, Transilvania, Moldova şi Dobrogea. Logo-ul reprezintă o copie în miniatură a stemei Regatului României din perioada interbelică.

http://infoprut.ro/48592-nationala-de-fotbal-romaniei-marcheaza-inedit-centenarul-marii-unir.html

 

  1. Romanta ne uneste – festival de romante la Craiova

Programul Național de Concerte „Romanța ne unește” este inițiat de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște și se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918. Concertele se desfășoară în zone istorice ale României și Republicii Moldova și sunt susținute de laureați ai Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur”, alături de mari artiști români în ale căror repertorii Romanța ocupă un loc privilegiat, precum o icoană în casa românului bun creștin.

http://www.radiocraiova.ro/romanta-ne-uneste-festival-de-romante-la-craiova/

 

  1. ”Cu susținerea României, copiii moldoveni au o nouă grădiniță minunată”

După ce au tăiat panglica, împreună cu autoritățile moldovene, parlamentarii români au făcut un tur al grădiniței. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului al R.Moldova, Vasile Bîtca a menționat că instituția pe care o conduce gestionează cele 100 de milioane de euro oferite de România ca grant, dintre care 26 de milioane de euro au fost direcţionate spre renovarea instituţiilor preşcolare.”Mă bucur pentru fiecare părinte din ţara noastră, care are ocazia să-şi ducă copiii la o grădiniţă renovată, bine dotată şi care oferă condiţii bune pentru educaţia acestora, precum este grădiniţa din Zamcioji”.

http://www.rfi.ro/reportaj-rfi-99011-sustinere-romania-copii-moldoveni-gradinita-reportaj

 

  1. Şcoală nouă şi modernă pentru elevii comunei Bilca. Investiţia va fi inaugurată duminică

Zi de sărbătoare duminică, 5 noiembrie, pentru întreaga comunitate din Bilca, unde autorităţile locale, cadre didactice şi invitaţi vor inaugura noua şcoală din localitate, investiţie ce se ridică la peste 350.000 de euro.

 

După sfinţirea şcolii, va urma un amplu spectacol, conceput spre a fi preambulul aniversării centenarului Marii Uniri, ce se va derula sub forma unui proiect internaţional, realizat în colaborare cu Fundaţia Civică Raională, „Gheorghe Asachi”, Herţa – Cernăuţi – Ucraina, Festivalul-concurs „Moştenite din străbuni”, ediţia a III-a, etapa finală. Vor participa grupuri şi ansambluri folclorice din Republica Moldova (Făleşti), nordul Bucovinei (Cernăuţi) şi România (Bilca). În recital vor încânta publicul grupul folcloric al Liceului Teoretic „Spiru Haret „din Chişinău, grupul folcloric „Armonia” din localitatea Mahala, regiunea Cernăuţi, Ucraina, grupul folcloric „Muguraşi de pe Târnave” din localitatea Blaj, judeţul Alba, violonistul Doru Farcaş şi distinşi membri ai juriului internaţional.

https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-11-03/Scoala-noua-si-moderna-pentru-elevii-comunei-Bilca-Investitia-va-fi-inaugurata-duminica

 

  1. Ambasadorul SUA la București atenționează că România este sub R. Moldova la climatul de afaceri

Un raport realizat de Banca Mondială, publicat zilele trecute, arată că Republica Moldova se află în fața României în ceea ce privește climatul de business. Participant la forumul „Topul Național al Firmelor Private din România”, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a făcut referire la recentul clasament „Doing Business”, dat publicității zilele acestea și a tras un semnal de alarmă către autoritățile de la București. Amintim că R. Moldova a urcat 21 de poziții în indicatorul „Lansarea Afacerilor” al clasamentul internațional „Doing Business”, un top care reprezintă cartea de vizită a climatului investițional al fiecărei țări. Clasamentul este alcătuit pe baza monitorizării mediului de afaceri, efectuate de Banca Mondială. Aflată pe locul 44 în ierarhia precedentă, Republica Moldova a reușit un salt până pe locul 23 la indicatorul „Lansarea Afacerilor”.

http://www.radionoroc.md/stiri/main/8307

 

  1. Senator de la Bucureşti: România ar trebui să aducă forţă de muncă din Republica Moldova

Senatorul Eugen Teodorovici, preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe din Parlamentul de la Bucureşti, a declarat că România şi Republica Moldova ar trebui să încheie un acord bilateral care să prevadă asigurarea forţei de muncă în ţară din stânga Prutului.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/senator-de-la-bucuresti-romania-ar-trebui-sa-aduca-forta-de-munca-din-republica-moldova/

 

  1. A fost lansată aplicaţia mobilă „Învăţăm limba română”

Limba română poate fi învăţată nu doar din cărţi. Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Republica Moldova a lansat aplicaţia mobilă „Învăţăm limba română”. Ghidul de conversaţie este destinat în special vorbitorilor de alte limbi şi permite însuşirea rapidă a unor modele de vorbire care pot fi utilizate în situaţii de zi cu zi.

http://tvrmoldova.md/social/video-a-fost-lansata-aplicatia-mobila-invatam-limba-romana/

 

  1. Maestrul Eugen Doga a transmis un mesaj de susţinere pentru primarul suspendat al Chişinăului

A venit pe strada pietonală, care-i poartă numele, pentru a transmite un mesaj de susţinere pentru primarul suspendat, Dorin Chirtoacă. Compozitorul Eugen Doga le-a vorbit locuitorilor oraşului despre proiectele realizate de Chirtoacă şi a spus că referendumul nu-şi are rostul.

http://tvrmoldova.md/politic/video-maestrul-eugen-doga-a-transmis-un-mesaj-de-sustinere-pentru-primarul-suspendat-al-chisinaului/

 

  1. Numărul grădinițelor din R. Moldova, RENOVATE de Guvernul României, a trecut de 900!

Grădiniţa-creşă din satul Zamcioji, raionul Străşeni, inaugurată ieri după o renovare capitală, este una dintre cele peste 900 de grădiniţe care au fost modernizate cu suportul Guvernului României.

http://www.ziarulnational.md/foto-numarul-gradinitelor-din-r-moldova-renovate-de-guvernul-romaniei-a-trecut-de-900/

 

  1. În fiecare zi câte 100 de basarabeni își redobândesc cetățenia română

Statul român se străduiește ca basarabenii de peste Prut să-și poată redobândi cetățenia română cât mai curând. Deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a efectuat o vizită de lucru la Autoritatea Națională pentru Cetățenie. În cadrul vizitei, deputatul și-a propus drept scop constatarea modului în care funcționează programarea online pentru depunerea dosarelor, transmite 10tv.md

http://www.timpul.md/articol/in-fiecare-zi-cate-100-de-basarabeni-ii-redobandesc-cetaenia-romana—video-123084.html

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentUnirea între frați nu are preț
Articolul următorTransgaz trece Prutul
Onișoară Claudiu-Liviu este student la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București și autor pe romanism.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ