Fiica compozitorului Liviu Stirbu este marea castigatoare a Festivalului International „Pro Piano-Romania”

0
72

Micuta vedeta Livia Stirbu-Socolov a participat, intre 17-22 iunie, la Festivalul International „Pro Piano-Romania”, editia a XII-a, desfasurata la Bucuresti, unde a reusit sa obtina cea mai mare distinctie – „Premiul I de Exceptie”, comunica DECA-press.
Potrivit site-ului www.music.md, la festival au participat 129 de artisti, un numar record pentru acest concurs, care aduna la fiecare editie cel mult 80-90 de concurenti. Livia Stirbu a interpretat la pian trei lucrari: „Inventiune la trei voci” de Bach , „Studiu” de Moris Moszcovski si un vals de Chopin.
Juriul concursului, format din personalitati ale vietii muzicale din Romania, Portugalia, Bulgaria si Ungaria, a apreciat calitatile si talentul Liviei, iar publicul a aplaudat-o cu caldura, chemand-o la bis. La concursul „Pro Piano” se admit tinere talente cu varste intre 7 si 30 de ani. Astfel, Livia a reusit sa intreaca muzicieni mult mai experimentati. Fetita de 9 ani sustine ca succesul ei se datoreaza mult mamei sale, care ii este in acelasi timp si profesoara.
Livia Stirbu mai detine si alte distinctii: locul II la Concursul „Ciprian Porumbescu”, diploma de merit in duet cu Dumitru Slapac la Festivalul-concursul „Maria Biesu” si „Duetul anului”, un concurs organizat de compania „Teleradio Moldova”.

http://www.deca.md/?cat=soc_and_civic&id=2133

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ