Filat: La 15 iunie vom demara dialogul privind abolirea regimului de vize în UE pentru Republica Moldova

0
63

„Pe 15 iunie, în cadrul consiliului de cooperare al Uniunii Europene cu Republica Moldova, va demara dialogul privind abolirea regimului de vize pentru Republica Moldova.” Declarația aparține premierului Vlad Filat, lansată în cadrul ședinței Guvernului.

„Rog până atunci să fim pregătiți cu câțiva pași înaintea condițiilor necesare pentru începerea abolirii regimului de vize”, a mai adăugat Filat către cabinetul de miniștri.

„Ataşamentul Guvernului de la Chişinău faţă de procesul pentru obţinerea regimului liberalizat de vize este foarte clar şi noi vom depune toate eforturile ca la 15 iunie, 2010 să demareze dialogul privind negocierile pe marginea acestui regim”. Acestea sunt declarațiile Joannes DE CEUSTER, șef al unității Aspecte Internaționale ale Migrației și Politici în domeniul vizelor, în urma întâlnirii cu conducerea Guvernului moldovean.

Potrivit sursei, aceasta a mai precizat că întrevederile pe care le-a avut pînă acum cu reprezentanţi ai diferitor autorităţi centrale demonstrează că Republica Moldova şi-a făcut tema de acasă.

Amintim că liberalizarea regimului de vize a constituit subiectul principal al unei întâlniri dintre premierul Vlad Filat și o misiune a Comisiei Europene, care se află la Chişinău în perioada 1-3 martie. Oficialii au discutat şi despre măsurile pe care trebuie să le întreprindă autorităţile locale privind asigurarea populaţiei cu paşapoarte biometrice şi protecţia datelor cu caracter personal.

Sursa: UNIMEDIA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ