Filip: Republica Moldova și România sunt două inimi gemene, care bat în același ritm

0
92
  1. Filip: Republica Moldova și România sunt două inimi gemene, care bat în același ritm

Premierul Pavel Filip susține că Republica Moldova și România sunt două inimi gemene, care bat în același ritm. Declarația a fost făcută de prim-ministrul moldovean în cadrul conferinței de presă care a avut loc după întrevederea cu omologul său român, Sorin Grindeanu.

Fiind întrebați de presă care va fi relația Republica Moldova – România în contextul în care la Chișinău este un președinte pro-rus, cei doi premieri au ținut să precizeze că colaborarea lor se axează doar pe segmentul Executivului.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/9208/Filip-Republica-Moldova-%C8%99i-Rom%C3%A2nia-sunt-dou%C4%83-inimi-gemene-care-bat-%C3%AEn-acela%C8%99i-ritm.htm

 

  1. Scoateţi televiziunile propagandiste din televizoarele cetăţenilor Republicii Moldova!

Nu vom avea niciodată o majoritate unionistă în Republica Moldova atâta timp cât minţile oamenilor sunt intoxicate cu produse propagandistice realizate după manualul de la Kremlin. Uninominal sau altfel, viitorul Parlament va fi plin de mici dodoni, pe modelul alegerilor prezidenţiale. Şi totul din cauza propagandei televizate!

În audiovizualul din R. Moldova trebuie intervenit şi eliminate aceste produse.

http://www.timpul.md/articol/scoateti-televiziunile-propagandiste-din-televizoarele-cetatenilor-republicii-moldova-106436.html

 

  1. Sorin Grindeanu la Piatra Neamț: Dialog constructiv România – Moldova

Avem în vedere să trecem într-o nouă etapă, noi, România, ca și prezență în Republica Moldova. Ne dorim consolidarea prezenței investiționale românești în Republica Moldova. Ne dorim să fim parte a eventualelor procese de privatizare care vor avea loc în perioada următoare în Republica Moldova, respectând toate procedurile transparente pe care dvs. le veți avea”, a spus Grindeanu, la finalul ședinței comune a Guvernelor celor două state, care a avut loc astăzi, 23 martie, la Piatra Neamț.

http://zch.ro/sorin-grindeanu-la-piatra-neamt-dialog-constructiv-romania-moldova/

 

  1. Republica Moldova priveşte în continuare spre Vest. Declaraţii după şedinţa de Guvern româno-moldoveană

Guvernele României şi Republicii Moldova s-au întâlnit, joi, în şedinţă comună la Piatra Neamt, ca să pună pe foaie proiectele pe care le pot dezvolta. Printre ele, mult-discutatul gazoduct Ungheni-Chişinău, dar şi continuarea ajutorului în domeniul educaţiei pe care România îl acordă de ani de zile Republicii Moldova.

http://stiri.tvr.ro/republica-moldova-priveste-in-continuare-spre-vest–declaratii-dupa-sedinta-de-guvern-romano-moldoveana_815760.html

 

  1. Pavel Filip, după şedinţa guvernelor român şi moldovean: Indiferent de poziţionările preşedintelui Dodon, în relaţia cu România nu se va schimba nimic

Prim-ministrul Moldovei Pavel Filip a declarat, joi, la Piatra-Neamţ, că declaraţiile preşedintelui Igor Dodon privind modul în care Republica Moldova ar trebui să se poziţioneze faţă de România nu vor duce la schimbări în relaţiile româno-moldovene întrucât atribuţiile şefului statului sunt limitate.

https://www.news.ro/politic-extern/pavel-filip-dupa-sedinta-guvernelor-roman-si-moldovean-indiferent-de-pozitionarile-presedintelui-dodon-in-relatia-cu-romania-nu-se-va-schimba-nimic-1922401723002017031716855791

 

  1. România, principalul partener comercial al Moldovei. Investeşte MILIOANE DE LEI în afacerile din ţara noastră

România este principalul partener comercial al Republicii Moldova. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, vecinul din vest este principala destinație pentru exportatori, dar și importatori. De asemenea, tot mai multe companii româneşti îşi extind, în ultimii ani, activitatea în țara noastră.

În 2016, Moldova a exportat în România mărfuri în valoare de peste jumătate de miliard de dolari, ceea ce reprezintă a patra parte din totalul exporturilor moldoveneşti. În acelaşi timp, am importat din România produse în valoare de peste 550 de milioane de dolari.

Potrivit Camerei Înregistrării de Stat, de la începutul acestui an, în ţara noastră, au fost înregistrate 1.600 de întreprinderi cu capital românesc. Acestea au investiti în afaceri aproape jumătate de miliard de lei.

http://www.publika.md/romania-principalul-partener-comercial-al-moldovei-investeste-mii-de-lei-in-afacerile-din-tara-noastra-_2933691.html

 

  1. România ar putea construi o autostradă până la Chișinău. Când vor începe studiile de fezabilitate și lucrãrile

Premierul Pavel Filp s-a întâlnit astăzi cu omologul său român Sorin Grindeanu. În urma ședinței comune a celor două executive, la conferința de presă de după întălnirea premierilor Moldovei și al României, o întrebare a jurnaliștilor s-a referit la autostrada Târgu-Mureș – Iași – Ungheni și posiblitatea ca această autostradă să fie continuată până la Chișinău.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a detaliat proiectul și a spus că această autostradă este prevăzută în planurile ministerului transportului din România.

http://www.publika.md/romania-ar-putea-construi-o-autostrada-pana-la-chisinau-cand-vor-incepe-studiile-de-fezabilitate-si-lucrarile_2934221.html

 

  1. Andrian Candu: Republica Moldova nu va participa la Adunarea Parlamentară a CSI

Republica Moldova nu va fi prezentă la şedinţele Adunării Parlamentare a Comunității Statelor Independente, care vor avea loc în perioada 26 – 28 martie la Sankt-Petersburg, Rusia. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

http://www.romaniatv.net/andrian-candu-republica-moldova-nu-va-participa-la-adunarea-parlamentara-a-csi_347322.html

 

  1. Ziua Unirii Basarabiei cu România – sărbătorită la Teatrul Nottara și la Teatrul Dramatic B.P. Hasdeu din Cahul

Duminică, 26 martie, la ora 18.00, Teatrul Nottara din București va susține pe scena Teatrului Național Vasile Alecsandri din Bălți spectacolul Funcționarul destinului de Horia Gârbea, în regia Ancăi Maria Colţeanu. În aceeași zi, de la ora 19.00, Teatrul Dramatic Bogdan Petriceicu-Haşdeu din Cahul le propune bucureștenilor, la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu, spectacolul Cu jăraticul pe buze, după romanul lui I. Iachim, în regia lui Gheorghe Mândru.

https://www.dcnews.ro/ziua-unirii-basarabiei-cu-romania-sarbatorita-la-teatrul-nottara-i-la-teatrul-dramatic-b-p-hasdeu-din-cahul_536997.html

 

  1. MAI: România, sprijin pentru Republica Moldova

Ministrul Carmen Dan a avut joi o întâlnire bilaterală cu omologul moldovean, Alexandru Jizdan, în care a reiterat sprijinul pe care Ministerul Afacerilor Interne din România va continua să îl acorde în procesul de reformă în care este angrenat MAI din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat, întrevederea celor doi oficiali a avut loc în contextul în care aceștia au participat, la Piatra Neamț, la ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova, scrie Agerpres.

În cadrul întrevederii a fost evidențiată „excelenta cooperare dintre cele două ministere de resort”, precizează MAI.

https://www.dcnews.ro/mai-romania-sprijin-pentru-republica-moldova_537069.html?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ