Flash Mob 500 de euro

1
90

Cont bancar de minimum 500 Euro. De această sumă trebuie să dispună un basareabean pentru a obţine viză de intrare în România.

Dacă eşti elev, student, om de cultură, om de afaceri sau simplu cetăţean al RM, ai nevoie de dovada deţinerii unui cont bancar de minimim 500 Euro pentru recepţionarea vizei.
Noi, grupul de iniţiativă “Spirit Românesc” cerem modificarea Ordonanţei de Urgenţă 194/2002, care prevede că orice cetăţean din afara Uniunii Europene care intră în România trebuie să prezinte confirmarea faptului că are un cont bancar de minimum 500 de euro şi considerând că, prin acest act normativ, se îngrădeşte accesul cetăţenilor (români) ai Republicii Moldova în România, lucru ce nu se încadrează în declaraţiile autorităţiilor române cu referire la politica de apropiere cu etnicii români din Basarabia.
… mi-e dor de România!
————————————————-

Vino miercuri, ora 17:00, la ambasada României din Chişinău (str. Bucureşti, nr. 66/1 ) cu o “bancnotă” de 500 euro

1 COMENTARIU

  1. In legatura cu actiunea care ati organizat-o mai sus, v-as ruga sa organizati si o actiune similara la guvernul Republicii Moldova, si la Ministerul de Externe a Republicii Moldova, pentru ca si mie mi s-a cerut sa arat/dovedesc ca am 500 de euro, cand am aplicat pentru viza de turist. Conditia ca cel care cere viza pentru Romania sa dovedeasca ca are mijloace banesti sa se intretina pe perioada in care se afla in tara nu este discriminatorie, si este obligatorie pentru orice cetatean din orice tara care are nevoie de viza pentru a veni in Romania, si aceasta hotarare este de multi ani. Ca nu a fost aplicata de la inceput, asta este o alta paerioada, dar mai intai sa se anuleze regimul ilegal si discriminatoriu impus cetatenilor romani in Moldova, si de abia dupa aceea poate si Romania o sa faca exceptie in legatura cu conditiile de acordare a vizei. Pana si pentru Ucraina va trebuie sa aratati o suma destul de mare de bani…acolo de ce nu se fac proteste?…

LĂSAȚI UN MESAJ