Flash-mob la Kilometrul zero al Capitalei; românii de pe ambele maluri ale Prutului, îndemnați să se cunoască

0
338
  1. S-a dat startul celor 100.000 de înfrăţiri între oamenii din România şi Rep. Moldova

La kilometrul 0 din Bucureşti s-a dat startul înfrăţirilor între românii de pe cele două maluri ale Prutului. Zeci de tineri basarabeni au fost întâmpinaţi de unionişti din Capitală în cadrul programului naţional „Vara înfrăţeşte Ţara”. Aceştia s-au înfrăţit simbolic îmbrăţişându-se şi făcând schimb de steaguri tricolore.

În mod simbolic, fiecare am luat un steag astăzi, şi steagurile astea trebuie să străbată toată România, de la Nistru până la Tisa şi să le reunim în octombrie, la Chişinău când o să facem marşul nostru tradiţional. Trebuie să trezim ţara, Bucureştiul, Timişoara, Constanţa, Chişinăul! Dăm astăzi start Unirii„, a spus George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Tinerii au încins şi o horă a Unirii.

http://infoprut.ro/44629-foto-s-a-dat-startul-celor-100-000-de-infratiri-intre-oamenii-din-romania-si-rep-moldova.html

 

  1. Flash-mob la Kilometrul zero al Capitalei; românii de pe ambele maluri ale Prutului, îndemnați să se cunoască

Peste 100 de tineri din București și din Basarabia au participat vineri, în Piața Sfântu Gheorghe din Capitală, la Kilometrul zero, la un flash-mob organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Evenimentul a fost prilejuit și de lansarea site-ului basarabia-acasa.ro, prin care românii de pe ambele maluri ale Prutului sunt îndemnați să se cunoască și să se viziteze reciproc.

http://www.agerpres.ro/social/2016/07/08/flash-mob-la-kilometrul-zero-al-capitalei-romanii-de-pe-ambele-maluri-ale-prutului-indemnati-sa-se-cunoasca-20-41-45

 

  1. Orheienii spun DA Unirii în 2018

Tinerii Moldovei și-au încheiat turul HoraQuest în raionul Orhei, iar concluzia desprinsă în urma deplasării prin mai multe localități orheiene a fost că Unirea este așteptată cu speranță.

HoraQuest este și o campanie de informare; pe lângă aspectul de competiție, participanții promovează beneficiile ReUnificării Republicii Moldova cu România, prin împărțirea de ziare informative și discuții cu autoritățile locale. Satelor li se propun proiecte în care să fie implicată întreaga comunitate și din care să aibă de câștigat toți cetățenii respectivi.

http://infoprut.ro/44619-foto-orheienii-spun-da-unirii-in-2018.html

 

  1. Băsescu, tinerilor moldoveni: „Soluția este unirea. Nu putem trăi la nesfârșit după decizia a doi criminali”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că soluția pentru românii de peste Prut este unirea cu România.

„Astazi PIB-ul României este de opt ori mai mare decat cel al Republicii Moldova, pe cap de locuitor. În conditiile in care socotim, nu la 21 de milioane, ci la 6 miloane de locuitori. Solutia este unirea cu Republica Moldova, pentru a putea intra și ei în UE. Nu putem trai la nesfarst dupa decizia a doi criminali care au decis ca trebuie sa fie parte a Uniunii Sovietice: Hitler și Stalin. Nu putem trai la nesfarsit”, a declarat fostul șef al statului.

http://psnews.ro/basescu-tinerilor-moldoveni-solutia-este-unirea-nu-putem-trai-la-nesfarsit-dupa-decizia-a-doi-criminali-131931/

 

  1. TRAIAN BASESCU s-a “INFRATIT” cu doua FETISCANE din REPUBLICA MOLDOVA

Liderul Partidului Miscarea Populara, TRAIAN BASESCU, s-a infratit, vineri, intr-un gest simbolic, cu doua tinere din REPUBLICA MOLDOVA. 50 de tineri moldoveni s-au intalnit cu fostul sef al statului pentru a-i prezenta campania de infratire a 100.000 de romani si basarabeni, noteaza News.ro.

Fetele care s-au infratit cu TRAIAN BASESCU sunt Veronica si Valeria. “Sa stiti ca aveti doua surioare in cealalta tara”, a spus una dintre ele. Tinerele i-au mai spus ca pledeaza pentru unirea celor doua tari si l-au intrebat ce trebuie facut pentru ca REPUBLICA MOLDOVA si Romania sa se uneasca. “Va trebuie un vot in Parlamentul de la Chisinau, ca la Bucuresti il obtineti in 24 de ore. Sau un referendum, dar cum referendumul, am vazut ce iese cu el in Marea Britanie, trebuie un vot responsabil in Parlament”, a spus TRAIAN BASESCU.

http://www.mondonews.ro/traian-basescu-s-a-infratit-cu-doua-fetiscane-din-republica-moldova/

 

  1. Ucraina este de acord cu unirea Rep. Moldova cu România

Ministrul ucrainean de Externe, Leonid Kojara, care deține și președinția în exercițiu a OSCE, a fost întrebat în cadrul unui interviu acordat pentru RomaniaLibera, în ce condiții ar fi de acord Ucraina cu ideea lansată de Traian Băsescu privind unirea Republicii Moldova cu România. Leonid Kojara lasă să se înțeleagă că nu se opune și subliniază că unirea reprezintă un drept suveran al Republicii Moldova și al României.

http://romaniabreakingnews.ro/ucraina-este-de-acord-cu-unirea-rep-moldova-cu-romania/

 

  1. Băsescu: Parlamentul României ar vota unirea cu Moldova în 24 de ore

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri, la o întâlnire cu tineri de peste Prut, că Parlamentul României ar da şi mâine un vot pentru unire, dar este necesar şi votul Paralmentului de la Chişinău, adăugând că aceasta este soluţia pentru integrarea europeană a R. Moldova.

http://www.gandul.info/politica/basescu-parlamentul-romaniei-ar-vota-unirea-cu-moldova-in-24-de-ore-15521494

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ