Florin Piersic despre Republica Moldova: „E a noastră, a românilor”

0
119
  1. Florin Piersic despre Republica Moldova: „E a noastră, a românilor”

Actorul Florin Piersic consideră că Republica Moldova este a românilor și că toți așteaptă să se întâmple ceva în legătură cu viitorul ei și al României.

„În legătură cu viitorul dintre Republica Moldova şi România, eu socotesc că Republica Moldova e a noastră, a românilor. Nu cred că există cineva din România care să nu iubească Republica Moldova. Eu nu ştiu politică, nu ştiu ce se va întâmpla, că tot aşteptăm să se întâmple ceva şi nu se întâmplă de nicăieri. Întrebaţi-l pe Giurăscu, că ăsta ştie, că e mare istoric!”, a spus Florin Piersic într-un interviu acordat ziarului Evenimentul.ro

http://radiochisinau.md/florin-piersic-despre-republica-moldova–e-a-noastra-a-romanilor—38819.html

 

  1. Mihai Ghimpu: Igor Dodon, te temi de jandarmul român?! Iată-l!

Igor Dodon, te temi de jandarmul român?! Iată-l! Jandarmul român Irina Drăgan a fost declarată cea mai frumoasă femeie în uniformă din lume, de către situl american specializat pe asemenea clasamente. Dodoniștii, socialiştii, voroniștii şi uneltele Moscovei încearcă să ne sperie cu „Jandarmul Român”, ca să ne înstrăineze de Ţara Mamă.
Sincer: Voi vă temeți de Irina?”, a scris Mihai Ghimpu.

http://unimedia.info/stiri/foto-Mihai-Ghimpu-Igor-Dodon-te-temi-de-jandarmul-roman-Iata-l-95663.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

 

  1. MAE al României propune înfiinţarea a 417 secţii de votare pentru alegerile din decembrie

Ministerul de Externe al României propune înfiinţarea a 417 secţii de votare în străinătate pentru alegerile din decembrie, cu 111 mai multe decât la scrutinul parlamentar de acum patru ani.

Potrivit listei trimise Autorităţii Electorale Permanente, majoritatea secţiilor sunt în Italia, Spania şi Republica Moldova, iar documentul include şi cele şapte secţii solicitate de comunităţile din diaspora. Ministerul precizează că s-a avut în vedere suplimentarea numărului de secţii de votare în localităţile în care la alegerile precedente prezenţa la vot a fost masivă.

http://www.timpul.md/articol/mae-al-romaniei-propune-infiintarea-a-417-sectii-de-votare-pentru-alegerile-din-decembrie-98856.html

 

  1. Expert ucrainean: Atât timp cât Rusia finanțează OSCE, ea are posibilitatea să o şi influențeze

OSCE este unul dintre instrumentele strategice pe care Rusia îl foloseşte pentru a îşi atinge scopurile, “în măsura în care organizaţia în cauză îi permite să facă acest lucru”. Afirmaţia îi aparţine Mikhailo Samus, expert în cadrul Centrului pentru Armată, Conversie şi Dezarmare din Kiev.

http://infoprut.ro/45410-expert-ucrainean-atat-timp-cat-rusia-finanteaza-osce-ea-are-posibilitatea-sa-o-si-influenteze.html

 

  1. Voluntarul zilei: Dragoș Apostol

Dacă omul gospodar își face vara sanie și iarna car, unionistul militează pentru Unire de dimineață până seara, ba câteodată chiar și noaptea.

Acum lipește afișe și distribuie flyere de informare referitoare la cea mai amplă manifestație stradală care se va desfășura anul acesta în Capitală – marșul „Luptă pentru Basarabia”, din 22 octombrie.

Dragoș Apostol este astăzi voluntarul zilei, mâine poți fi chiar tu. Alătură-te echipei noastre completând formularul de înscriere.

http://romanism.ro/voluntarul-zilei-dragos-apostol/

 

  1. Generalul Constantin Degeratu: ”Apărarea României este şi a NATO, care trebuie asigurată pe Nistru”

Ce vor decide, la alegerile prezidenţiale viitoare, europenii care trăiesc între Prut şi Nistru ţine de modul lor de a îşi proiecta o speranţă pentru viitor. Iar dacă toţi vorbitorii limbii lui Mihai Eminescu, cei cu drept de vot, din Republica Moldova, se prezintă la urne, viitorul preşedinte de la Chişinău, indiferent cine ar fi, ca persoană, acesta, va avea sânge de român.

Cât priveşte reîntregirea naţională, aceasta nu are nevoie nici de aprobarea Kremlinului, nici de acordul unor interlocutori de peste Ocean, sau binecuvântarea unor metropole europene. Reunificarea va fi rodul unei voinţe majoritare, chiar dacă nu va primi aplauzele unor curţi imperiale.

http://vox.publika.md/politica/video-generalul-constantin-degeratu-apararea-romaniei-este-si-nato-care-trebuie-asigurata-pe-nistru-526795.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ