FMI laudă Republica Moldova pentru reforma din domeniile economice

0
179

Menno Snel, Directorul Executiv al FMI a lăudat astăzi Republica Moldova pentru progresele înregistrate în domeniile social-economice, în special cel financiar-bancar.

Declarația Directorului Executiv al Fondului a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu vice prim-ministrul Octavian Calmâc, ministru al Economiei, conform MOLDPRES. Serviciul de presă al Ministerului Economiei a precizat că, în opinia Directorului executiv al FMI, realizarea acestor reforme formează bazele pentru negocierile și semnarea unui nou acord dintre Rep. Moldova și FMI, care va deveni o platformă bună și pentru consolidarea relațiilor țării cu partenerii externi.

Octavian Calmâc a punctat că promovarea reformelor pe toată linia reprezintă o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova, nu doar pentru a putea restabili încrederea partenerilor străini, dar și din angajamentul autorităților de a schimba starea lucrurilor în stat, a crea condiții atractive de lucru și de viață pentru toți cetățenii. De asemenea, vice prim-ministrul a făcut o trecere în revistă a acțiunilor întreprinse de Ministerul Economiei pentru perfectarea cadrului legal în domeniile energetic, investiții și competitivitate, infrastructura calității și protecția consumatorului și altele.

Sursă: timpul.md

Sursă foto: bancherul.ro

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ