Forțele pro-ruse nu vor să audă de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie la Chișinău

0
78

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a lansat un șir de acuze la adresa sărbătoririi zilei de 1 Decembrie în Chișinău. Voronin spune că „românii trebuie să sărbătorească 1 decembrie în România, nu la noi”.

Fostul șef al statului a ales să atace, ca de obicei, statul vecin, România, deși Partidul Comuniștilor a obținut la alegerile din 28 noiembrie cel mai slab scor electoral din ultimii ani, de 39% din sufragiile valabil exprimate.

Tot împotriva sărbătoririi zilei de 1 Decembrie s-a declarat și președintele Partidului Umanist din Moldova, Valeriu Pasat care a cerut autorităților din Chișinău să interzică orice manifestație cu ocazia Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918.

Nu în ultimul rând, un șir de organizații non-guvernamentale, așa-zis „moldoveniste”, de sorginte comunistă, au reînviat istoria, acuzând că legionari în uniforme vor mărșălui pe străzile din Chișinău. ONG-urilor li s-a alăturat și clubul sportiv Voievod, al cărui lider, Nicolae Pascaru a spart timpanele jurnaliștii prezenți la conferința în care el se erija ca apărător al statalității Republicii Ribbentrop-Molotov. Conferința avea drept scop crearea de tensiune înainte de alegerile din 28 noiembrie și înfricoșarea celor mai „slabi de îngeri”.

Manifestațiile dedicate zilei de 1 Decembrie vor începe la ora 16.00 din fața Academiei de Științe din Moldova (lângă hotelul Național), fiind organizate de grupurile Deșteptarea și Spirit Românesc. Afișul evenimentului și mai multe detalii aici

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ