Fostul presedinte vrea sa voteze in turul doi al prezidentialelor de peste Prut

0
108
  1. PENTRU CĂ E ȚARA NOASTRĂ, %$@#$%^&*!!!

Nu e o eroare în titlu, pur și simplu scrisesem un cuvânt urât la adresa deștepților care ne explică ce nasoală e treaba cu Republica Moldova. Sunt foarte puțini, din păcate, cei care găsesc un răspuns la întrebarea – De ce să facem Unirea? asta pentru că și mai puțini știu răspunsul la întrebarea – Cum s-ar putea face Unirea? Desigur, răspunsurile sunt mai simple decât punerea lor în practică dar, știm, nimic nu se face fără un plan. Haideți să le luăm pe rând.

De ce să facem Unirea?

Răspunsul la asta e simplu, dar trebuie să fie bilateral. Eu îl pot da unilateral, ca cetățean al României – Pentru că Basarabia este țara noastră. Atât e de simplu. Dacă frate-tu sau sor-ta ar fi luată ostatic ți-ai pune problema dacă, în această situație, mai sunteți rude? Nu? Evident că nu. (Dacă răspunsul e da, atunci nu are rost să citești mai departe, nu am răspunsuri pentru tine.)

http://www.biziday.ro/2016/11/01/pentru-ca-e-tara-noastra/

 

  1. Moldovenii nu vor unirea, bată-i vina…

”Ăştia nu vor să unească cu România!”, ”Au rămas comunişti”, ”Să primim sute de mii de ruşi în România?”, ”Dacă ne unim cu Basarabia, pierdem Ardealul”, ”După unire, trebuie să-i mai cărăm în spate şi pe moldoveni, nu ajunge că suntem noi săraci!”, şi multe alte inepţii inundă canalele de comunicare publică, în această perioada electorală extrem de importantă atât aici, cât şi peste Prut. Vuvuzelele Washingtonului, Moscovei şi ale Berlinului reuşesc cu destul succes să prostească o bună parte a românilor, prea preocupaţi de propria existenţă ca să se mai gândească şi la problemele adevărate care le afectează viaţa mizeră şi, de multe ori, le-o scurtează cu mult înainte de vreme. Să încercăm să privim obiectiv adevărul şi să ne asumăm propria răspundere pentru dezinteresul nostru față de ce au reuşit să realizeze, nu uşor, dar cu mult mai multă inteligenţă şi tenacitate, înaintaşii noştri.

Ei, şi? Până când nu vom conștientiza faptul că suntem români şi că acest lucru ne obligă la responsabilitate, toate lamentările, acuzaţiile, naţionalismul sau internaţionalismul de paradă nu ne vor ajuta cu nimic. Întreb iar și iar, retoric se pare, Deşteaptă-te, române?

http://www.cotidianul.ro/moldovenii-nu-vor-unirea-bata-i-vina-290431/

 

  1. Maia Sandu cere facilitarea votului în Diaspora și pentru studenți

Solicit Parlamentului să voteze în regim de urgenţă proiectul de lege care permite studenţilor să voteze la locul de studii. Cunoaştem că acest lucru a fost posibil în 2014, la alegerile parlamentare şi nu înţelegem de ce autorităţile au schimbat regulile de joc. Dacă Parlamentul nu vrea să-şi îndeplinească această obligaţie, atunci credem că e de competenţa CEC să adopte o decizie specială în acest sens, pentru a permite studenţilor să voteze la locul de studii. Ştim că acest lucru e posibil”, a declarat Sandu.

http://infoprut.ro/45634-maia-sandu-cere-facilitarea-votului-in-diaspora-si-pentru-studenti.html

 

  1. Jurnaliștii de mâine din Republica Moldova, pregătiți astăzi de România

Proiectul „ReStart – pentru un jurnalism de calitate!”, lansat de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, a ajuns în Republica Moldova, unde a fost încheiat un parteneriat cu Universitatea de Studii Europene din Moldova (USEM). Prin intermediul programului, studenții facultăților de comunicare, jurnalism, relații publice și nu numai, din cadrul USEM, se pot înscrie, începând din 31 octombrie, în prima fază a proiectului care le oferă șansa de a deveni jurnaliști profesioniști.

http://infoprut.ro/45630-jurnalistii-de-maine-din-republica-moldova-pregatiti-astazi-de-romania.html

 

  1. Traian și Maria Băsescu, cetățeni moldoveni

Fostul şef al statului Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, vor depune joi jurământul ca cetăţeni moldoveni, evenimentul urmând să aibă loc, la ora 16:00, la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

„Nu am votat (în primul tur – n.r.), pentru că încă nu am depus jurământul pentru că domnul Dodon, acest domn prorus, a atacat la Curtea Constituţională a Republicii Moldova decretul prin care preşedintele Timofti mi-a acordat titlul de cetăţean. Săptămâna trecută a judecat Curtea Constituţională, a respins plângerea acestui Dodon şi asta înseamnă că în turul doi voi vota pentru Maia Sandu”, a spus fostul şef al statului luni seară, la B1 TV.

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/traian-si-maria-basescu-cetateni-moldoveni-603726

 

  1. Traian si Maria Basescu vor depune joi juramantul pentru a deveni cetateni moldoveni. Fostul presedinte vrea sa voteze in turul doi al prezidentialelor de peste Prut

Juramantul fostului presedinte al Romaniei vine in contextul in care in Republica Moldova au loc alegeri prezidentiale, in turul doi urmand a se confrunta socialistul Igor Dodon si pro-europeana Maia Sandu.

Traian Basescu a afirmat luni ca, in turul al doilea, care se va desfasura in 13 noiembrie, Maia Sandu va obtine 53% din voturi, iar Republica Moldova va ramane Pro-Europa si Pro-Romania.

De altfel, el doreste sa voteze in turul al doilea al prezidentialelor din Republica Moldova.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21389712-traiansi-maria-basescu-vor-depune-joi-juramantul-pentru-deveni-cetateni-moldoveni-fostul-presedinte-vrea-voteze-turul-doi-prezidentialelor-peste-prut.htm

 

  1. Excursii tematice în România pentru 50 de elevi din Cahul și Comrat

50 de elevi și profesori din Republica Moldova vor avea oportunitatea de a-și cunoaște Țara prin intermediul unor excursii tematice în județul Prahova și Brașov.

Muzeul Memorial „Constantin și Ion Stere” din Bucov, Castelul „Iulia Hașdeu”, Casa Memorială „George Enescu” din Sinaia, Mănăstirea Sinaia și Castelul Pelișor, Piața Sfatului din Brașov sunt câteva dintre obiectivele turistice pe care le vor vizita elevii și cadrele didactice din Cahul și Comrat, în cadrul proiectului „Cultura – drumul spre casă”, derulat de  Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” în perioada 4 – 6 noiembrie 2016.

http://infoprut.ro/45631-excursii-tematice-in-romania-pentru-50-de-elevi-din-cahul-si-comrat.html

 

  1. Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe: Singurii parteneri interesaţi sincer în a fi alături de Chişinău sunt România şi FMI

Singurii parteneri interesaţi sincer în a fi alături de Republica Moldova în perioada următoarea sunt România şi instituţiile financiare internaţionale a spus luni, pentru MEDIAFAX, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu. „În perioada următoare, campania electorală din Republica Moldova se va concentra pe linia de separaţie între Est si Vest. Republica Moldova se află la o răspântie istorică. Situaţia economică este dramatică iar singurii parteneri interesaţi sincer de a fi alături de Republica Moldova sunt România şi institutiile financiare internaţionale”, a spus pentru MEDIAFAX fostul şef al diplomaţiei, comentând posibilele evoluţii din Republica Moldova între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale.

http://www.mediafax.ro/politic/cristian-diaconescu-fost-ministru-de-externe-singurii-parteneri-interesati-sincer-in-a-fi-alaturi-de-chisinau-sunt-romania-si-fmi-15886328

 

  1. Europarlamentar român, reacție la alegerile din Moldova

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega și-a afirmat astăzi susținerea totală pentru Reunificarea României cu Republica Moldova: ”Sunt unionist! Am susținut și voi susține întotdeauna reunificarea Republicii Moldova cu România! Consider că reunificarea este necesară, legitimă și trebuie să fie unobiectiv major al oricărui politician român demn de acest nume”.

Dar, adaugă Rebega, ”chiar dacă eu cred în Unire, aceasta nu trebuie să se facă decât cu acordul clar, exprimat prin referendum, al majorității cetățenilor. Nu cred în binele făcut cu forța, după cum nu cred nici în așa-zișii oameni providențiali care vor să salveze lumea de tot felul de primejdii închipuite!”

http://www.stiripesurse.ro/europarlamentar-roman-reac-ie-la-alegerile-din-moldova_1161266.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ