FOTO // 10 TV, în ochii telespectatorilor: ”Unicul post de televiziune care…\\

0
82
  1. FOTO // 10 TV, în ochii telespectatorilor: ”Unicul post de televiziune care…\\

Postul de televiziune 10 TV, care şi-a încheiat activitatatea în 23 mai curent, primeşte în continuare mesaje de mulţumire din partea telespectatorilor pentru activitatea  pe care a depus-o.

Mesajele reflectă îngrijorarea faţă de postul de televiziune, angajaţi şi viitorul acestea, dar şi speranţa că în curând se vor găsi soluţii pentru ca unicul post de televiziune unionist să revină în casele tuturor românilor.

https://10tv.md/2018/06/02/foto-10-tv-in-ochii-telespectatorilor-unicul-post-de-televiziune-care/

 

  1. Eroii echipajului SMURD căzuți la datorie în urmă cu doi ani au fost comemorați

Astăzi 2 iunie 2018 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a comemorat la Haragîș eroii echipajului SMURD căzuți la datorie în urmă cu doi ani.

La complexul memorial din Cantemir unde s-a prăbușit elicopterul conducerea IGSU în frunte cu general maior Mihail Harabagiu susținut de colegii SMURD din România, dar și de autoritățile publice au depus flori și au vorbit de faptele eroice săvârșite de membrii echipajului, care acum doi ani au suportat un  tragic accident aviatic fiind în misiune de serviciu.

https://deschide.md/ro/stiri/social/31893/FOTO–Eroii-echipajului-SMURD-c%C4%83zu%C8%9Bi-la-datorie-%C3%AEn-urm%C4%83-cu-doi-ani-au-fost-comemora%C8%9Bi.htm

 

  1. „Unioniştii”, primul film despre militanţii pentru Reîntregire, disponibil online

Cine sunt cei care scriu „Basarabia e România” pe ziduri, organizează manifestaţii stradale şi fac din Unirea Republicii Moldova cu România scopul vieţii lor? Toţi cei interesaţi de subiect pot afla acum răspunsurile la aceste întrebări. Filmul documentar „Unioniştii” este acum disponibil online.

http://tvrmoldova.md/centenar/unionistii-primul-film-despre-militantii-pentru-reintregire-disponibil-online/

 

  1. Destinul tragic al generaţiei Marii Uniri. Cum au aranjat comuniştii procesul lui Iuliu Maniu: „Să convingeţi credincioşii să ceară executarea lui“

În anul Centenarului Marii Uniri, CNSAS a publicat dosarele marilor personalităţi care au participat activ la actul din 1918, din Basarabia, Bucovina şi Transilvania, precum: Iuliu Maniu, Ion Flueraş, Pantelimon Halipa, Iosif Jumanca, Ioan Nistor şi Ion Pelivan. Cu toţii au fost aruncaţi în temniţele comuniste, puşi la zid pentru activitatea lor politică şi consideraţi „duşmani de clasă“ de noua putere.

http://adevarul.ro/locale/constanta/destinul-tragic-generatiei-marii-uniri-aranjat-comunistii-procesul-iuliu-maniu-sa-convingeti-credinciosii-ceara-executarea-lui-1_5b0fd9c2df52022f75a22477/index.html

 

  1. Şase luni de la moartea Regelui Mihai. Comemorare la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş

Astăzi are loc parastasul de şase luni al Regelui Mihai I al României, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Slujba are loc în prezenţa custodelui Coroanei, Margareta, şi va fi oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului.

http://tvrmoldova.md/actualitate/sase-luni-de-la-moartea-regelui-mihai-comemorare-la-catedrala-arhiepiscopala-si-regala-de-la-curtea-de-arges/

 

  1. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lanseaza Gala 100 pentru Centenar in Lisabona

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) continuă seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri a României prin inaugurarea în premieră a Galei „100 pentru Centenar” la Lisabona, în cadrul Mănăstirii Jeronimos, clădire istorică a Portugaliei.

În acest an, în cinstea bunelor relaţii bilaterale dintre cele două state mănăstirea găzduieşte expoziţii dedicate personalităţilor româneşti care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea culturii, ştiinţei şi tehnologiei în ultima sută de ani: Scarlat Lambrino, ilustru reprezentant al arheologiei române şi lusitane, lingvistul Victor Buescu, latinistul N.I. Herescu, Lucian Blaga şi Mircea Eliade.

 

https://www.curierulnational.ro/Actualitate/2018-06-02/Ministerul+pentru+Romanii+de+Pretutindeni+lanseaza+Gala+100+pentru+Centenar+in+Lisabona

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ