Fracţiunea comunistă a votat în prima lectură proiectul de Lege prin care se interzice deţinerea cetăţeniei multiple de către funcţionarii publici.

0
24

(Breaking News) Discuţiile pe margine aprobării proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative, prin care se interzice deţinerea cetăţeniei multiple de către funcţionarii publici, sunt aprinse şi contradictorii. Cert este că până la această oră Alianţa Moldova Noastră, Partidul democrat şi Partidul Popular Creştin Democrat se pronunţă împotriva aprobării proiectului. În aceste clipe au loc luările de cuvânt ale liderilor fracţiunilor parlamentare. Iurie Roşca, liderul PPCD a cerut ca iniţiativa în cauză să fie retrasă şi trimisă spre examinare Consiliului Europei.

De asemenea Alianţa Moldova Noastră a cerut ca acest proiect d lege să fie scos şi să nu fie supus votării. Partidul Democrat a propus ca proiectul de lege să fie retras şi organizat un referendum. Fracţiunea comunistă s-a abţinut deocamndată de la comentarii pe marginea acestui subiect.

În scurt timp UNIMEDIA va reveni cu detalii din parlamentul Republicii Moldova.

Amintim ca proiectul de lege vine în urma unei iniţiative a Guvernului Republicii Moldova, care a fost avizată în luna mai. Aceasta, însă, este criticată dur de reprezentanţii partidelor politice de opoziţie şi experţii de la Chişinău. Aceştia consideră că proiectul de lege divizează societatea în două şi este îndreptat, în special, împotriva persoanelor care deţin cetăţenie românească. Citeşete mai mult.

Sursa: UNIMEDIA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ