Fraţi români, de pe ambele maluri ale Prutului s-au reunit, la Sebeş

0
295
  1. Tabăra de culturã şi civilizaţie româneascã ,,Acasã la noi”: Fraţi români, de pe ambele maluri ale Prutului s-au reunit, la Sebeş

Pentru o clipã, vineri dupã-amiazã, uniţi în cuget şi simţiri, fraţii români de pe ambele maluri ale Prutului s-au reunit la Sebeş, în cadrul taberei de culturã şi civilizaţie româneascã ,,Acasã la noi”, la invitaţia Despãrţãmântului ASTRA ,,Vasile Moga” Sebeş. Pentru a doua oarã, asociaţia noastrã gãzduieşte aceastã tabãrã, beneficiarii proiectului fiind tinerii români din afara graniţelor ţãrii (anul acesta provenind din oraşul Strãşeni, Republica Moldova, oraş înfrãţit Sebeşului).

https://urbeamea.ro/albaiulia/tabara-de-cultura-si-civilizatie-romaneasca-acasa-la-noi-frati-romani-de-pe-ambele-maluri-ale-prutului-s-au-reunit-la-sebes/

 

  1. Dodon se va întâlni cu Rogozin la Teheran

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se va întâlni cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin la instalarea în funcție a președintelui iranian Hassan Rohani, care va avea loc pe 5 august la Teheran.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/30/dodon-se-va-intalni-cu-rogozin-la-teheran-15-31-21

 

  1. Protest la Chișinău faţă de sistemul electoral mixt

În faţa Parlamentului de la Chişinău are loc un nou protest faţă de sistemul electoral mixt.

Oamenii scandează lozinci precum „Noi nu cedăm” şi „Noi suntem poporul”.

http://www.romania-actualitati.ro/protest_la_chisinau_fata_de_sistemul_electoral_mixt-105558

 

  1. Punte peste Prut: Unioniștii din Galați, alături de micuțul Ciprian din satul Brînza

Jucării, haine și alimente, dar și îmbrățișări din dreapta Prutului pentru un micuț din satul Brînza, raionul Cahul, cu care viața nu a fost prea generoasă.

http://infoprut.ro/47848-unionistii-din-galati-alaturi-de-micutul-ciprian-din-satul-brinza.html

 

  1. Răsturnare de situație! Dodon deja nu mai crede că R. Moldova va ajunge în uniunea lui Putin

Este puțin probabil ca Republica Moldova să adere la Uniunea Economică Euroasiatică în următorii 3-4 ani, a declarat președintele Igor Dodon într-un interviu pentru agenția Reuters.

http://hotnews.md/articles/view.hot?id=42729

 

  1. Mica unire de la malul Prutului

Primarul din comuna Oancea (judeţul Galaţi) şi cel din oraşul Cahul (Republica Moldova) au ajuns la concluzia că doar cu o mică unire, după modelul consacrat de celebrul ţăran moldovean Ion Roată, pot aduce prosperitatea în localităţile pe care le conduc.

http://adevarul.ro/locale/galati/mica-unire-malul-prutului-i-au-determinat-banii-europeni-basarabeni-romani-sa-si-dea-mana-temporar-1_597b37da5ab6550cb891f5d4/index.html

 

  1. Campania unioniștilor „O casă pentru o luptătoare!”, aproape de final. Ce lipsește

Campania de strângere de fonduri pentru Rodica Carpenco și cei cinci copii ai săi, demarată în luna mai de unioniști sub genericul „O casă pentru o luptătoare!” se apropie de final. Inițiatorii campaniei solicită sprijin pentru finisajele interioare.

http://infoprut.ro/47852-campania-unionistilor-o-casa-pentru-o-luptatoare-aproape-de-final-ce-lipseste.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ