Frații în veci vor fi frați: Delegație din Codreanca, în zi de sărbătoare la Șoimari

0
170
  1. Frații în veci vor fi frați: Delegație din Codreanca, în zi de sărbătoare la Șoimari

O delegație din localitatea Codreanca, raionul Strășeni, a participat la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Șoimarilor din comuna Șoimari, județul Prahova. Cu acest prilej, edilii celor două localități, Cleopatra Cobzac și Laurențiu Bădica, au semnat acordul de înfrățire și în dreapta Prutului.

http://infoprut.ro/47677-fratii-in-veci-vor-fi-frati-delegatie-din-codreanca-zi-de-sarbatoare-la-soimari.html

 

  1. România și Republica Moldova au trimis trupe în Ucraina: ”Sea Breeze 17”

Exerciţiul multinaţional Sea Breeze 17 – coordonat de către Forţele Navale ale Statelor Unite în Europa – au început ieri pe teritoriul Ucrainei şi în apele teritoriale ale Mării Negre. La acest exercițiu amplu participă trupe din mai multe state NATO.

Exerciţiul vizează un scenariu specific unei operaţii de răspuns la criză, iar la acesta vor participa trupe din Belgia, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia., Marea Britanie, Norvegia, Polonia, România, SUA şi Turcia, Georgia, Republica Moldova, Suedia şi Ucraina.

https://magnanews.ro/2017/07/09/romania-si-republica-moldova-au-trimis-trupe-ucraina-sea-breeze-17/

 

  1. Moldova, la mijloc de drum. Expert: „Dilema RM nu este între Rusia și Statele Unite, ci între Rusia și Europa”

Republica Moldova se află la mijloc de drum, moment care îi va decide soarta, iar poporul are de ales între Europa și Rusia. Declarațiile aparține expertului politic Vladimir Socor, care au fost făcute în cadrul unui interviu la Europa Liberă.

http://unimedia.info/stiri/moldova–la-mijloc-de-drum–expert-dilema-rm-nu-este-intre-rusia-si-statele-unite–ci-intre-rusia-si-europa-136034.html

 

  1. Experți: Federația Rusă încearcă să forțeze Chișinăul să facă pași înapoi față de Transnistria

Instituțiile de la Chișinău au fost influențate de atitudinea politică a diferitor conducători ai Republicii Moldova față de regimul de la Tiraspol, iar acum Procuratura, Serviciul de Informații și Securitate trebuie să ia atitudine astfel încât Republica Moldova să nu mai facă cedări permanente, chiar dacă Chișinăul n-a dat niciodată dovadă de consecvență. Opiniile sunt împărțite de fostul reprezentant al Chișinăului în Comisia Unificată de Control, Ion Leahu, și fostul purtător de cuvânt la președintele Nicolae Timofti, Vlad Țurcanu.

http://independent.md/experti-federatia-rusa-incearca-sa-forteze-chisinaul-sa-faca-pasi-inapoi-fata-de-transnistria/

 

  1. Transnistria e Republica Moldova

Recentele declaraţii din Duma de Stat a Rusiei, aparţinând unui deputat cu nume de pistol-mitralieră, ar fi îngrijorătoare dacă ar avea acoperire în realitate. Concret, deputatul Kalaşnikov (numele nu putea fi mai sugestiv de atât!) a acuzat autorităţile de la Kiev şi Chişinău că „sugrumă Transnistria” şi „iau diferite decizii fără a consulta Tiraspolul”.
Amuzantă (şi edificatoare pentru fiinţa morală a personajului), reacţia lui Dodon, după ce România a salvat din nou de la faliment Republica Moldova şi a mai şi restaurat grădiniţa din satul natal al preşedintelui-plagiator, Sadova. Cică „mulţumim, dar fiecare să stea la casa lui”. Pe româneşte, Capra, după ce că e râioasă, mai stă şi cu coada pe sus… Pentru traducerea moldovenească, poate apela la tartorul suprem, Iurie Roşca.

http://adevarul.ro/moldova/politica/transnistria-e-republica-moldova-1_596230755ab6550cb8f0861c/index.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ