Fraudă electorală în Moldova. Circa 400.000 de voturi au fost falsificate în favoarea pro-rusului Igor Dodon. Experții de la Chișinău spun că sunt probe suficiente pentru anularea turului doi al alegerilor

0
203
 1. Fraudă electorală în Moldova. Circa 400.000 de voturi au fost falsificate în favoarea pro-rusului Igor Dodon. Experții de la Chișinău spun că sunt probe suficiente pentru anularea turului doi al alegerilor

Există suficiente probe pentru anularea turului doi al alegerilor din Republica Moldova, întrucât frauda la acest tur de scrutin s-a apropiat de 400.000 de voturi, susțin experți citatați de presa de la Chișinău.

„Modul dezastruos în care a fost organizat procesul de votare în Diasporă, transportarea masivă şi organizată a locuitorilor din regiunea transnistreană la secţiile de votare, cifrele eronate privind rezultatele alegerilor prezentate de CEC pentru mai multe localităţi – sunt doar câteva dintre probele care ar trebui să determine Curtea Constituţională să nu valideze scrutinul prezidenţial”, spun experţi din Republica Modova, citați de site-ul Jurnal TV.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/frauda-electorala-din-republica-moldova-este-evaluata-la-circa-400-000-de-voturi-in-favoarea-lui-igor-dodon-433112

 

 1. Sfidător! Pavel Filip felicită autoritățile pentru buna organizare a scrutinului din 13 decembrie

Premierul Pavel Filip a transmis miercuri autorităţilor un mesaj de felicitare pentru finalizarea campaniei electorale și buna organizare a alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie.

http://infoprut.ro/45826-sfidator-pavel-filip-felicita-autoritatile-pentru-buna-organizare-scrutinului-din-13-decembrie.html

 

 1. Maia Sandu primeşte lovitura de graţie. Reacţia ambasadei SUA după alegerile din R.Moldova

Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova au fost unele „competitive, cu respectarea libertăţilor fundamentale”, estimează ambasada SUA la Chişinău, care dă asigurări că administraţia de la Washington va rămâne deschisă cooperării cu autorităţile moldoveneşti, informează miercuri Deschide.md.

Totodată, ambasada SUA subliniază că „procesul electoral se va încheia după ce Curtea Constituţională va valida rezultatele alegerilor”.

http://www.stiripesurse.ro/maia-sandu-primeste-lovitura-de-gratie-reactia-ambasadei-sua-dupa-alegerile-din-r-moldova_1163808.html

 

 1. Gorghiu reacționează: România are obligaţia să ajute Republica Moldova!

Alina Gorghiu, președintele Partidului Național Liberal (PNL), a declarat marţi, într-un briefing de presă la Galaţi, că România are obligaţia să ajute Republica Moldova să îşi urmeze parcursul european, în pofida declaraţiilor îngrijorătoare ale noului preşedinte ales, socialistul Igor Dodon.

http://psnews.ro/gorghiu-reactioneaza-romania-are-obligatia-sa-ajute-republica-moldova1-148786/

 

 1. Clujul şi-a mărit familia, s-a înfrăţit cu oraşul Ungheni din Republica Moldova

Municipiul Cluj-Napoca și orașul Ungheni din Republica Moldova au încheiat astăzi o înțelegere de cooperare. Bazele acestei colaborări au fost puse încă din luna iunie a acestui an, în urma unei vizite a reperezentanților municipiului Ungheni la Primăria Cluj-Napoca. Cu acesta ocazie, a fost înaintată primarului Emil Boc propunerea ca între cele două orașe să existe o înțelegere de cooperare, în scopul dezvoltării relațiilor dintre cele două comunități, mai ales în ceea ce privește transferul de bune practici, al schimbului de expertiză în domeniul economic, administrativ și cultural.

Primarul Emil Boc a semnat înțelegerea de cooperare cu orașul Ungheni din Republica Moldova, reprezentat de primarul Alexandru Ambros. Un pas important în procesul de înfrățire al celor două comunități îl reprezintă semnarea acestei înțelegeri de cooperare.

http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/clujul-si-a-marit-familia-s-a-infratit-cu-orasul-ungheni-din-republica-moldova–152806.html

 

 1. Igor Dodon: Vreau să îi fac pe cetăţenii Republicii Moldova mândri de ţara lor, nu să vrea unirea cu România

Igor Dodon, preşedintele-ales al Republicii Moldova, a lăudat, într-un interviu acordat unui post tv rus, patriotismul din Rusia, subliniind că vrea să îi facă pe cetăţenii moldoveni să fie mândri de ţara lor, nu să dorească „unirea cu România sau aderarea la NATO”.

http://www.romaniatv.net/igor-dodon-vreau-sa-ii-fac-pe-cetatenii-republicii-moldova-mandri-de-tara-lor-nu-sa-vrea-unirea-cu-romania_325911.html

 

 1. Nicolae Timofti l-a decorat pe Dacian Cioloş

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a conferit, miercuri, premierului Dacian Cioloş „Ordinul Republicii”, în semn de apreciere pentru asistenţa oferită de Guvern social şi economic, dar şi pentru susţinerea integrării europene a ţării.

http://www.cotidianul.ro/nicolae-timofti-l-a-decorat-pe-dacian-ciolos-291281/

 

 1. Protestul studenților basarabeni

Studenții basarabeni din Timișoara s-au solidarizat cu protestele din Republica Moldova și au ieșit în stradă. Aproape 100 de tineri au parcurs, aseară, în marș , distanța dintre campusul universitar și Consulatul Onorific al Republicii Moldova din orașul de pe Bega. Studenții și-au exprimat astfel nemulțumirea față de modul de organizare a alegerilor.

http://www.digi24.ro/regional/protestul-studentilor-basarabeni-613651

 

 1. Kievul așteaptă o politică proeuropeană la Chișinău și cere respectarea integrității Ucrainei

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a spus că nu admite etichetări proruse în privința președinților aleși în Republica Moldova și Bulgaria și crede că politica lor trebuie să fie una proeuropeană. Totodată, deputatul fracțiunii parlamentare Blocul lui Petro Poroșenco (BPP), Irina Friz, a spus că alegerile prezidențiale din Republica Moldova nu pot fi recunoscute pentru că au fost înregistrate o serie de încălcări în secțiile de votare din Federația Rusă și că este necesar ca Dodon să fie taxat pentru declarațiile sale despre Crimeea.

http://moldnova.eu/ro/kievul-asteapta-o-politica-proeuropeana-la-chisinau-si-cere-respectarea-integritatii-ucrainei-9855.html/

 

 1. Epoch Times: Ce consecinţe va avea alegerea lui Igor Dodon şi ce trebuie să facă România; „Dodon, candidatul sistemului, va fi un preşedinte al stagnării”

„Dodon va fi un preşedinte al stagnării, care va continua retorica geopolitică est-vest, dar care nu va implementa nimic în mod real”. Declaraţia a fost făcută de Ileana Racheru, specialistă în spaţiul postsovietic, într-un interviu special pentru publicaţia Epoch Times., citat de jurnal.md. În cadrul aceluiaşi interviu, experta în politici energetice Otilia Nuţu explică ce poate face România pentru a ajuta R. Moldova să-şi reducă dependenţa de Rusia.

http://www.jc.md/epoch-times-ce-consecinte-va-avea-alegerea-lui-igor-dodon-si-ce-trebuie-sa-faca-romania-dodon-candidatul-sistemului-va-fi-un-presedinte-al-stagnarii/

 

 1. Tinerii Moldovei: Dodon ne amenință să nu ne jucăm cu focul, el se joacă cu viitorul nostru

„Duminică, ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale ieșim la protest”, anunță Tinerii Moldovei, nemulțumiți de modul în care s-a desfășurat turul doi al alegerilor prezidențiale.

http://infoprut.ro/45822-tinerii-moldovei-dodon-ne-ameninta-sa-nu-ne-jucam-cu-focul-el-se-joaca-cu-viitorul-nostru.html

 

 1. Mesajul tulburător al unor liceeni din Chișinău despre alegerile prezidențiale

Elevii clasei a XII-a de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Chișinău au lansat „Un strigăt deznădăjduit” după turul doi al alegerilor prezidenţiale. Liceenii au recitat poezia „Ţara furată”, scrisă de scenaristul şi actorul Radu Pietreanu.

http://infoprut.ro/45820-mesajul-tulburator-al-unor-liceeni-din-chisinau-despre-alegerile-prezidentiale.html

 

 1. Partidul Maiei Sandu a depus astazi la CEC, 170 de contestatii, semnate de alegatorii din diaspora, care nu au putut vota din cauza ca s-au terminat buletinele de vot

Membrii PAS au mai depus astazi la CEC inca 170 de contestatii semnate de alegatorii de peste hotare. Ei insista ca scrutinul a fost fraudat si ca a fost incalcat dreptul la vot al cetatenilor din diaspora. Astazi si liderul ODIP, organizate care a organizat protestele din ultimele zile, a depus o solicitare oficiala prin care cere organizarea unui scrutin repetat. Pe de alta parte, presedintele CEC spune ca nu exista temei pentru anularea alegerilor, totusi o decizie finala va fi luata de Curtea Constitutionala.

http://inprofunzime.protv.md/stiri/politic/partidul-maiei-sandu-a-depus-astazi-la-cec-170-de-contestatii.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+inprofunzime+%28In+Profunzime+-+Toate+Stirile%29

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ