Galaţi: Tinerii nu au tăcut, au spus ce aveau de spus

4
94

Manifestari similare cu cele organizate in marile orase romanesti au avut loc si in Galati, unde s-au adunat circa 40 de studenti si tineri basarabeni.

Tinerii, cu lumanari aprinse in maini, au inceput sa se adune in tacere de la ora 20.00 in Gradina Publica, acolo unde s-au strans si in prima decada a lunii aprilie, imediat dupa ce la Chisinau oamenii au iesit in strada.
„Se implinesc sase luni de la evenimentele din aprilie si ne-am adunat tot aici, in Gradina Publica, pentru ca prima data tot aici am fost. Le suntem recunoscatori tinerilor care au facut istorie. Ei ne-au facut sa avem mai mult curaj, sa fim mai optimisti, pentru ca atunci cand au iesit ei, am iesit si noi aici, chiar daca nu am putut merge acasa. Tinem un moment de reculegere pentru cei trei tineri care au murit”, a declarat presedintele Ligii Studentilor Basarabeni din Galati, Svetlana Popescu.

Despre revolta din aprilie, din capitala moldoveana, tanara a spus ca „putea fi si mai rau”, dar „a fost ceva spre bine”. „Tinerii nu au tacut, au spus ce aveau de spus. (Comunistii, n.r.) Nu le-au inchis gurile cum faceau de obicei, bagau frica in oameni, in tineri, ii intimidau. Eu nu credeam ca oamenii o sa iasa in strada, ca o sa faca asa ceva. Stiam ca le e frica”, a spus Svetlana Popescu.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ