Gândul Mâţei lansează primul album acustic

0
53

Gandu
Fanii rock-ului românesc au participat vineri seara, 21 martie, la o lansare de zile mari a celui de-al treilea album din cariera muzicală al formaţiei Gândul Mâţei. Albumul întitulat „În profil” a fost lansat pe scena Centrului de Cultura şi Artă „Ginta Latină”, unde fanii formaţiei au avut parte de un concert cu toate ingredientele unei reţete de succes, anunţă Info-Prim Neo.

Gândul Mâţei şi-a dedicat timp şi creativitate pentru a se exprima şi sub altă formă muzicală, lansând în premieră pe piaţa Moldovei un album acustic. Pentru spectacolul organizat cu ocazia lansării Gândul Mâţei a pregătit un show deosebit, care a reunit pe scenă peste 14 muzicieni.

Surpriza spectacolului, ce a oferit o altă perspectivă asupra formaţiei şi asupra muzicii pe care aceştia o interpretează, au reprezentat-o viorile, violina, naiul şi percuţia. Alături de Gândul Mâţei, pe scenă au urcat Jonny Alici (chitară), Ştefan Negură (nai), Arterciuc Daria – vioară, Buinovski Vadim – vioară, Dodon Oxana – vioara, Ghenciu Ana – vioară, Trofimov Ana – alto, Krylov Tatiana – violoncel. De pe scenă au răsunat ritmuri de bossa-nova, ethno, jazz şi funk însoţite de versuri cunoscute publicului, dar care acum vor înnoda o nouă armonie şi percepţie asupra lor.

Potrivit solistului formaţiei Gândul Mâţei, Nicu Ţărnă, ideea respectivului album a fost sugerată de unul dintre membrii formaţiei prin crearea unei piese mai lente. Membrii formaţiei sunt siguri că prin intermediul pieselor interpretate nu se cântă doar dragostea, binele şi libertatea, ci se blamează durerea şi necazul. Fanii sunt de părerea că acest gen de album marchează maturizarea formaţiei şi demonstrează capacităţile muzicale şi creative ale acestora.

„Albumul dat este tranzitul spre al patrulea album al formaţiei, care se va numi Grandomania ce va avea un puternic mesaj social, şi care va fi lansat la sfârşitul anului în curs”, a mai specificat printre fragmentele muzicale Nicu Ţărnă.

Finalul concertului i-a găsit pe fanii rockului în picioare, aplaudând la scenă deschisă, fapt care a demonstrat că au apreciat calitatea show-ului.

http://www.info-prim.md/?x=24&y=13875

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ