Cociş a scăpat de Tiraspol

0
90

Sheriff Tiraspol a cedat în cele din urmă insistenţelor ruşilor de la Lokomotiv Moscova, care au oferit circa 2,6 milioane de euro pentru a-l achiziţiona pe Cociş. Tranzacţia l-a luat prin surprindere pe mijlocaş, care a părăsit marţi dis-de-dimineaţă cantonamentul lui Sheriff din Cipru, pentru a parafa la prânz contractul cu ocupanta locului trei din campionatul Rusiei. În baza angajamentului valabil până la 1 decembrie 2009, Cociş va primi un salariu anual de circa 1.000.000 de dolari, de opt ori şi ceva mai mult decât avea la Tiraspol.

Fostul jucător al lui Sheriff şi-a luat deja în primire locuinţa oferită de clubul moscovit, iar de miercuri se antrenează cu noii săi colegi într-un stagiu de pregătire în Olanda. „Bine că a scăpat din campionatul ăla modest. Nivelul fotbalistic în Rusia este mult mai crescut, adversarii sunt mai puternici, iar Cociş va veni astfel mai bine pregătit la lot”, a declarat Ştefan Iovan, antrenor secund al naţionalei României.
La sosirea în Rusia, Cociş a acordat primul interviu.
– De ce ai ales Lokomotiv?
– Este o echipă bună, care joacă într-un campionat puternic. A contat faptul că noua mea echipă îşi propune în fiecare an obiective mari nu numai în campionat, ci şi în cupele europene. Pot să vă spun că între Lokomotiv şi Sheriff este o mare diferenţă.
– Te-ai sfătuit cu rudele tale înainte de a semna contractul cu Lokomotiv?
– Familia mea este mama. Ea mi-a spus că dacă asta este hotărârea mea înseamnă că eu ştiu mai bine ce-i mai bine pentru mine.
– Ce număr vei purta pe tricou?
– Încă nu ştiu. La Sheriff jucam cu numărul 20, iar la naţionala României cu 11, 13 şi 8.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ