George Simion face apel către toți românii de pretutindeni

0
192
 1. VIRAL pe internet: George Simion face apel către toți românii de pretutindeni

Un mesaj video al președintelui Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a devenit viral pe internet la doar câteva ore de la publicarea acestuia pe profilul său de Facebook. George Simion face apel către toți românii de pretutindeni, îndemnându-i să vină la data de 25 martie, ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

http://10tv.md/2018/03/06/video-viral-pe-internet-george-simion-face-apel-catre-toti-romanii-de-pretutindeni/

 

 1. 100 de Declarații de Unire în anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire!

Declarațiile de Unire au ajuns la cifra simbolică 100! Carabetovca din raionul Basarabeasca este localitatea cu numărul 100 care a semnat Declarația de Unire. Cea de-a 99-a localitate care a semnat actul reunificator este Stolniceni, din raionul Hâncești.

http://10tv.md/2018/03/06/100-de-declaratii-de-unire-anul-care-se-implinesc-100-de-ani-de-la-marea-unire/

 

 1. #95 de ”DA” pentru UNIRE. Mașcăuți și Popeasca au semnat Marele Act Reunificator

Satul Mașcăuți, raionul Criuleni a semnat astăzi Declarația de UNIRE. Marele Act Reunificator a fost semnat de către primarul de Mașcăuți, Valeriu Cârțan, secretarul consiliului local, Aurelia Morărescu, de către 8 consilieri din 13 prezenți, directorul Casei de Cultură și Bibliotecii Publice sin localitate, profesori, educatori și lideri de opinie.

http://10tv.md/2018/03/06/95-de-da-pentru-unire-mascauti-si-popeasca-au-semnat-marele-act-reunificator/

 

 1. Mitropolia Basarabiei condamnă acapararea abuzivă a bisericii din Dereneu

Mitropolia Basarabiei condamnă „modul violent prin care așa-zisa Mitropolie a Chișinăului și a întregii Moldove (Patriarhia Moscovei) se interferează în viața comunităților locale”. Potrivit unei declarații a Mitropoliei Basarabiei, luni, 5 martie, un grup de creștini fideli ai Patriarhiei Moscovei, susținuți de Episcopia de Ungheni și Nisporeni, au acaparat în mod abuziv biserica „Adormirii Maicii Domnului” din satul Dereneu, Călărași pentru că aceasta, în august anul trecut, a aderat la Mitropolia Basarabiei.

https://deschide.md/ro/stiri/social/27480/Mitropolia-Basarabiei-condamn%C4%83-acapararea-abuziv%C4%83-a-bisericii-din-Dereneu.htm

 

 1. Măgdăceștiul, localitatea din Republica Moldova înfrățită cu Mioveniul, a declarat, simbolic, Unirea cu România

După ce localitățile Măgdăcești din Republica Moldova și Mioveni s-au înfrățit în luna martie 2016, relațiile dintre cele două administrații s-au dezvoltat permanent, făcând posibilă interacțiunea celor două comunități prin vizite reciproce, schimburi de experiență, activități culturale, educative, proiecte interșcolare și sportive.

http://www.bitpress.ro/eveniment/magdacestiul-localitatea-din-republica-moldova-infratita-cu-mioveniul-a-declarat-simbolic-unirea-cu-romania-1248675

 

 1. Consiliul Raional Nisporeni nu mai are comuniști

Consiliul raional Nisporeni a rămas fără niciun comunist. Pe 22 februarie, cei doi consilieri din partea Partidului Comuniștilor, Vasile Talpă și Mihai Ciorici, au anunțat oficial că nu mai reprezintă Partidul Comuniștilor și că, de acum înainte, vor fi consilieri independenți, scrie expresul.md.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/27475/Consiliul-Raional-Nisporeni-nu-mai-are-comuni%C8%99ti.htm

 

 1. Iași și Constanța, inițiative privind adoptarea unor Declarații de Unire cu Rep. Moldova

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a depus luni la Consiliul Județean Constanța proiectul de hotărâre privind susținerea Declarației de Unire cu Republica Moldova, în vederea aprobării în ședința solemnă de consiliu, care va avea loc pe data de 27 martie, transmite Tomis News.

http://infoprut.ro/49447-iasi-si-constanta-initiative-privind-adoptarea-unor-declaratii-de-unire-cu-rep-moldova.html

 

 1. #96, #97, #98. Încă trei localităţi din Rep. Moldova cer Unirea cu România

Alte trei localităţi din Republica Moldova au semnat marţi o Declaraţie de Unire cu România: satul Bieşti din raionul Orhei, satul Bravicea din raionul Călăraşi şi satul Sărata-Galbenă din raionul Hînceşti.

http://infoprut.ro/49463-96-97-98-inca-trei-localitati-din-rep-moldova-cer-unirea-cu-romania.html

 

 1. Primarii și consilierii semnatari ai Declarațiilor de Unire sunt așteptați la Iași

Primarii și consilierii din Republica Moldova, care au adoptat Declarațiile de Unire cu România sunt așteptați în acest wekeend la Iași, unde va avea loc o conferință pentru crearea Ligii Aleșilor Locali Unioniști. După întâlnirea din capitala istorică a Moldovei, primarii și consilierii vor merge în Ardeal, unde vor avea parte de un schimb de experiență cu autortățile române.

https://www.deschide.md/ro/stiri/social/27471/VIDEO–Primarii-%C8%99i-consilierii-semnatari-ai-Declara%C8%9Biilor-de-Unire-sunt-a%C8%99tepta%C8%9Bi-la-Ia%C8%99i.htm

 

 1. Un grup de personalități marcante de la noi cer anularea deciziei de retragere a cetățenii moldovenești lui Băsescu: Printre semnatari se regăsesc Eugen Doga și Nicolae Botgros

Un grup de intelectuali din Republica Moldova îi adresează președintelui Igor Dodon o scrisoare prin care solicită anularea deciziei de retragere a cetățeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu, fostul președinte al României și președintele de onoare al Partidului Unității Naționale.

http://unimedia.info/stiri/doc-un-grup-de-personalitati-marcante-de-la-noi-cer-anularea-deciziei-de-retragere-a-cetatenii-moldovenesti-lui-basescu-printre-semnatari-se-regasesc-eugen-doga-si-nicolae-botgros-149262.html

 

 1. Bacăul a fost inclus în Programul Operațional România-Moldova 2014 – 2020

Municipiul Bacău a fost inclus în categoria „Centre sociale, economice și culturale importante” a Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, împreună cu orașele București, Piatra Neamț și Suceava. S-au deschis, astfel, noi oportunități de investiții.

https://www.desteptarea.ro/bacaul-fost-inclus-programul-operational-romania-moldova-2014-2020/

 

 1. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ de la PMB. Capitala României va găzdui anul acesta Forumul Investitorilor București-Chișinău

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), cei doi oficiali au convenit ca anul acesta cele două municipalități să organizeze în Capitala României Forumul Investitorilor București-Chișinău, astfel încât domeniul investiţional din Capitala Republicii Moldova să fie pus în valoare, iar oamenii de afaceri de la București să aibă posibilitatea să descopere oportunitățile de investiții din ţara vecină.

https://b1.ro/stiri/politica/anunt-de-ultima-ora-de-la-pmb-capitala-romaniei-va-gazdui-anul-acesta-forumul-investitorilor-bucuresti-chisinau-215022.html

 

 1. George Simion: „E timpul să venim în sprijinul fiecărei primării pentru a semna propria Declarație de Unire”

Luna martie 2018 este declarată de unioniști – luna Unirii. În acest context, pe parcursul lunii vor avea loc mai multe evenimente de marcare a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, transmite CURENTUL.

De asemenea, el a îndemnat și celelalte primării, colective, școli, etc. să semneze Declarațiile de Unire.

http://curentul.md/stiri/george-simion-e-timpul-sa-venim-in-sprijinul-fiecarei-primarii-pentru-a-semna-propria-declaratie-de-unire.html

 

 1. Primăria Bucureşti va finanţa lucrările de renovare a liceului „Mihai Eminescu” din Chişinău

Astăzi este un liceu românesc într-o clădire sovietică, dar în curând va deveni o adevărată şcoală europeană. Liceul „Mihai Eminescu” va fi reabilitat din banii oferiţi de primăria Bucureşti. Astăzi primarul Gabriela Firea, a mers în vizită la şcoală şi a fost întâmpinată călduros, în buna tradiţie româneasca.

http://tvrmoldova.md/social/primaria-bucuresti-va-finanta-lucrarile-de-renovare-a-liceului-mihai-eminescu-din-chisinau/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ