George Simion rămâne indezirabil în RM. Instanța a respins cererea sa

1
377


george2Judecătoria Centru a respins cererea de anulare a interdicției de intrare în Republica Moldova impusă liderului mișcării unioniste „Acțiunea 2012”. Despre aceasta anunță Simion însuși, pe contul său de Facebook.

Judecătorul Alexandru Gafton ar fi respins această cerere pe motiv că nu a fost depusă în termen.

George Simion afirmă, însă, că a respectat termenul de 5 zile, impus de lege, cererea fiind depusă pe 20 mai, și face apel la dreptul său la un proces efectiv, plenar și nu formal, conform jurisprudenței europene.

De asemenea, el spune că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de la Chișinău ar fi prezentat în instanță, în calitate de probe, aparițiile sale la TV, în care s-a pronunțat pentru unirea Republicii Moldova cu România. Deși au recunoscut că acțiunile întreprinse de el au fost întotdeauna pașnice, reprezentanții SIS ar fi afirmat că George Simion nu a avut dreptul să facă astfel de chemări, pentru că este cetățean străin (al României – n.r).

Drept urmare, George Simion anunță că va contesta această decizie la Curtea de Apel și, în caz de nevoie, va merge la CEDO.

Vom aminti că George Simion a fost reținut de angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pe 13 mai, în fața liceului „Gheorghe Asachi” din Capitală și expulzat, cu interdicție de intrare în Republica Moldova pentru o perioadă de 5 ani. Ambasada României de la Chișinău a reacționat deja la această acțiune a autorităților moldovene, cărora le-a cerut explicații.

Printr-un comunicat remis presei, Ministerul de Interne declara că George Simion prezintă un pericol pentru securitatea națională a Republicii Moldova.

http://deschide.md/ro/news/politic/15564/George-Simion-r%C4%83m%C3%A2ne-indezirabil-%C3%AEn-RM-Instan%C8%9Ba-a-respins-cererea-sa.htm

1 COMENTARIU

  1. No offence, dar care e lertguaa dintre colaborarea cu Secu’ si talentul literar al tipului? Nu stiu altii cum sunt, dar eu in 89 aveam 6 ani si ceva deci nu am prins mare lucru din comunism, am invatat destul insa in facultate si am facut lucrarea de licenta pe tema cenzurii si propagandei in lumea literara din perioada 1971-1989, stiu prea bine cum se fabricau dosare si ce insemna de fapt „colaborarea” multora dintre cei blamati azi. Poate ar trebui ca noi, astia mai tineri sa dam naibii prejudecatile astea legate de colaboratori, securisti, comunisti & alte chestii de genul si sa schimbam mentalitatile astea, mai ales ca nu am trait prea mult atunci ca sa stim exact cum stateau lucrurile.imi place poezia lui ioan es pop si ma bucur ca a castigat premiul, dupa cum imi place si poezia lui ginsberg si n-o sa ma razgandesc vreodata doar pt ca stiu ca a fost homosexual. La fel si poezia ta imi place si mi-ar placea in continuare chiar daca s-ar descoperi ca ai colaborat cu mafia siciliana sau cu o nava extraterestra:)

LĂSAȚI UN MESAJ