George Simion, replică la sondajul PD: „Eu știu că suntem 40% dacă s-ar merge la vot”

0
195
 1. George Simion, replică la sondajul PD: „Eu știu că suntem 40% dacă s-ar merge la vot”

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum la care cetățenii Republici Moldova ar vota cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România, 32% din respondenți ar fi „pentru”, potrivit unui sondaj realizat de IMAS la comanda Partidului Democrat din Republica Moldova.

Liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012 consideră că, de fapt, numărul unioniștilor este mult mai mare decât cel prezentat în sondaj. Potrivit lui George Simion, la moment, unioniștii prezintă 40% din populație. Totuși, nici această cifră nu este suficientă pentru Unirea Republicii Moldova cu România, dar liderul unionist este optimist și susține că numărul acesta va crește considerabil în 2018, când va fi sărbătorit Centenarul Marii Uniri – unire care s-a produs în 1918, atunci când Sfatul Țării a votat Actul Unirii.

http://10tv.md/2017/12/12/george-simion-replica-la-sondajul-pd-eu-stiu-ca-suntem-40-daca-s-ar-merge-la-vot/#comments

 

 1. IMAS // Cum ar vota moldovenii la un referendum privind integrarea în UE, UV și Unirea

Dacă duminică ar avea loc un referendum privind aderarea R.Moldova la Uniunea Europeană, 60% din populație ar vota „pentru”, în timp ce doar 44% ar opta aderarea la Uniunea Eurasiatică . Unirea cu România este cotată cu 32% în opțiunea moldovenilor, potrivit unui sondaj IMAS, făcut la comanda PDM.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/22923/SONDAJ-IMAS–Cum-ar-vota-moldovenii-la-un-eventual-referendum-privind-integrare-%C3%AEn-UE-integrare-%C3%AEn-UV-Unirea-cu-Rom%C3%A2nia.htm

 

 1. Actionarii Transgaz au aprobat infiintarea unei societati in R. Moldova, pentru a putea participa la privatizarea Vestmoldtransgaz

Actionarii Transgaz au aprobat marti, intr-o sedinta extraordinara, infiintarea, pe teritoriul Republicii Moldova, a unei societati cu raspundere limitata. In acest scop, a fost aprobata si modificarea actului constitutiv al Transgaz. Potrivit unui document al Transgaz, Ministerul Economiei, actionarul majoritar al companiei, a solicitat pe 10 octombrie, printr-o adresa, sa fie luate in regim de urgenta „toate masurile care se impun, potrivit dispozitiilor legale si statutare, pentru a putea indeplini in timp util conditiile necesare participarii cu succes la procedura de privatizare a IS Vestmoldtransgaz”. Aceasta companie gestioneaza gazoductul Iasi-Ungheni.

http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-22173284-actionarii-transgaz-aprobat-infiintarea-unei-societati-moldova-pentru-putea-participa-privatizarea-vestmoldtransgaz.htm

 

 1. Testamentul politic al Regelui Mihai: 10 dorinte neimplinite
 2. Republica Moldova, înapoi, acasă

Mihai I a văzut în Republica Moldova un ideal al propriei sale domnii. Mihai a luat o țară mai mică și a lăsat o țară mai mare. Acest fapt a fost recunoscut de istorici, ca și meritul său direct și determinant pentru recuperarea Ardealului de Nord. Ultimul Rege al României, care a domnit peste provincia dintre Prut și Nistru între 1941-1944, a apreciat în anii 90 că republica Moldova era un teritoriu anexat ca urmare a pactului Ribbentrop-Molotov. Pentru Mihai I, Republica Moldova era o consecință directă a pactului amintit și a împărțirii sferelor de influență. „Am spus-o întotdeauna. Basarabia este pământ românesc şi basarabenii sunt români”, declara Regele Mihai la aproape un an de la aderarea României la Uniunea Europeană, într-o întâlnire cu un grup de studenți și profesori din Republica Moldova, la Palatul Elisabeta.

https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-22173852-testamentul-politic-regelui-mihai-10-dorinte-neimplinite.htm

 

 1. Cărți de la elevii bucureșteni pentru copiii români din afara granițelor țării

Elevii din București donează cărți copiilor români din afara granițelor țării. Proiectul „Te caută o carte, zburând spre tine” a debutat la şcolile din sectoarele 1, 2 şi 3, urmând ca în semestrul al II-lea să fie implicate unităţile de învăţământ din sectoarele 4, 5 şi 6. Primii care au dăruit cărţi elevilor din afara României au fost elevii Colegiului Naţional „I. L. Caragiale”.

http://infoprut.ro/48880-carti-de-la-elevii-bucuresteni-pentru-copiii-romani-din-afara-granitelor-tarii.html

 

 1. Colonelul Ion Petrescu face o propunere îndrăzneață Patriarhului României: PF Daniel să binecuvânteze steagul de luptă al Armatei Moldovei, cu ocazia a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu patria-mamă

„În timp ce România va trece în anul aniversării Centenarului Reîntregirii Naționale, împlinită la 1 Decembrie 2018, în landurile mioritice dintre Prut și Nistru, boierii vorbitori ai limbii lui Eminescu sau ai celei în care a scris Anton Pavlovici Cehov se joacă de-a federalizarea unei entități, care are o populație cât a Capitalei tuturor românilor, fără suburbii”, scrie colonelul Ion Petrescu într-un comentariu pe adevărul.ro. Acesta lansează o propunere îndrăzneață Patriarhului României, susținând că ar fi „un gest frumos, simbolic și necesar” din partea șefului Bisericii Ortodoxe Române ca, la celebrarea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu patria-mamă, să binecuvânteze steagul de luptă al Armatei Moldovei.

https://www.activenews.ro/stiri/Colonelul-Ion-Petrescu-face-o-propunere-indrazneata-Patriarhului-Romaniei-PF-Daniel-sa-binecuvanteze-steagul-de-lupta-al-Armatei-Moldovei-cu-ocazia-a-100-de-ani-de-la-Unirea-Basarabiei-cu-patria-mama-148070

 

 1. Igor Dodon anunţă că va veni la Bucureşti „la timpul potrivit”

Igor Dodon a decis să-i răspundă omologului său român, Klaus Iohannis, cu aceeaşi monedă. Întrebat când va vizita România, preşedintele moldovean a spus că „la timpul potrivit”, răspuns oferit anterior şi de către liderul de la Cotroceni, atunci când a fost întrebat dacă acceptă invitaţia lui Igor Dodon de a vizita Republica Moldova.

http://adevarul.ro/moldova/politica/igor-dodon-anunta-veni-bucuresti-la-timpul-potrivit-1_5a2fcfa15ab6550cb81e8023/index.html

 

 1. Judecătorii i-au permis lui Chirtoacă să plece la funerariile Regelui Mihai I al României

Instanța de judecată i-a permis lui Dorin Chirtoacă să părăsească teritoriul Republicii Moldova pentru a participa la funerariile Regelui Mihai I al României. Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de magistrații Judecătoriei Chișinău.

https://deschide.md/ro/stiri/social/22947/Judec%C4%83torii-i-au-permis-lui-Chirtoac%C4%83-s%C4%83-plece-la-funerariile-Regelui-Mihai-I-al-Rom%C3%A2niei.htm

 

 1. Primăria Ungheni a primit două autospeciale printr-un proiect susţinut de partenerii de dezvoltare

Două autospeciale au fost oferite ieri Primăriei municipiului Ungheni de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Maşinile vor fi folosite la colectarea deșeurilor solide și întreținerea rețelelor de aprovizionare cu apă și canalizare, transmite MOLDPRES.

https://www.moldpres.md/news/2017/12/12/17009689

 

 1. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează proiectul – „Revista Comunităților Românești”

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) derulează un proiect inovativ intitulat „Revista Comunităților Românești”, un produs editorial care își propune sprijinirea mediului asociativ românesc din străinătate și creșterea vizibilității în mediul online a activității asociațiilor românești, cu scopul promovării evenimentelor și proiectelor desfășurate de către acestea.

https://deschide.md/ro/stiri/social/22917/Ministerul-pentru-Rom%E2nii-de-Pretutindeni-lanseaz%C4%83-proiectul–%E2%80%93-%E2%80%9ERevista-Comunit%C4%83%C8%9Bilor-Rom%E2ne%C8%99ti%E2%80%9D.htm

 

 1. Proiecte de 600 de mii de euro în sprijinul exporturilor din Republica Moldova pe piaţa UE, finanţate de România

Un laborator care determină reziduurile de pesticide în plante şi în sol a fost dotat cu aparatură de înaltă performanţă, iar Centrul Republican de diagnostică veterinară a fost modernizat, cu sprijinul financiar al Guvernului României.

http://www.allmoldova.com/ro/news/proiecte-de-600-de-mii-de-euro-in-sprijinul-exporturilor-din-republica-moldova-pe-piata-ue-finantate-de-romania

 

 1. Republica Moldova, ajutată de România să-şi modernizeze serviciul sanitar-veterinar

În ultimii zece ani, România a finanţat mai multe proiecte privind modernizarea sistemului de control şi monitorizare sanitar-veterinară din Moldova, astfel încât acesta să corespundă standardelor europene. Astăzi s-au încheiat două dintre aceste proiecte, derulate între Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor, Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor şi Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.

http://www.allmoldova.com/ro/news/republica-moldova-ajutata-de-romania-sa-si-modernizeze-serviciul-sanitar-veterinar

 

 1. „Blocați în Labirint”, de George Simion, se lansează la Ungheni. Când va avea loc evenimentul

George Simion, liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, îi așteaptă pe toți locuitorii orașului Ungheni la evenimentul de lansare al primului volum „Blocați în Labirint”.

Evenimentul va avea loc joi, 14 decembrie, în incinta Primăriei Ungheni, la ora 14:00.

http://10tv.md/2017/12/12/blocati-labirint-de-george-simion-se-lanseaza-la-ungheni-cand-va-avea-loc-evenimentul/

 

 1. Invitaţie la muzeu. Personalităţi notorii ale reîntregirii – folclorista Tatiana Găluşcă-Cârşmariu

Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău găzduieşte programul literar-muzical Personalităţi notorii ale Reîntregirii, dedicat folcloristei basarabene Tatiana Găluşcă-Cârşmariu. Evenimentul, prilejuit de centenarul Marii Uniri (2018), va avea loc pe 13 decembrie 2017, miercuri, ora 13.00.

http://tvrmoldova.md/cultura/invitatie-la-muzeu-personalitati-notorii-ale-reintregirii/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ