George Simion şi actul de credinţă în România

0
107
  1. George Simion şi actul de credinţă în România

„Blocaţi în labirint”, de George Simion, este, în primul rând, o carte care trebuia scrisă acum. Autorul ei ar fi putut-o scrie şi cu mai mulţi ani în urmă, însă într-un asemenea caz impactul cărţii ar fi fost mai mic.
Actul de credinţă al lui George Simion, un om pe care l-am cunoscut la Bucureşti pe 7 aprilie 2009 (o dată care înseamnă ceva pentru unii basarabeni care au acum în 2017 măcar 25 de ani), este un act de deşteptare a românilor din Republica Moldova, în primul rând, dintr-un somn de moarte.
http://adevarul.ro/moldova/social/george-simion-actul-credinta-romania-1_597c613d5ab6550cb8974d93/index.html

 

  1. Rusia pregateste masuri impotriva Romaniei, dupa incidentul cu Dmitri Rogozin. „Sanctiunile noastre vor fi speciale”

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a cerut, pe Facebook, “contramasuri usturatoare” din partea Moscovei, dupa ce autoritatile romane si moldovene nu au permis cursei sale sa ajunga la Chisinau.

„Raspunsul va fi, desigur. Trebuie sa se determine cu exactitate cine a fost in spatele acestor decizii la Chisinau, Bucuresti, Budapesta, Bruxelles. Vom stabili persoanele care au luat aceste decizii. Sanctiunile noastre vor fi speciale”, a declarat Rogozin.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/rogozin-cere-contramasuri-usturatoare-dupa-ce-autoritatile-romane-nu-au-permis-cursei-sale-sa-ajunga-la-chisinau.html

 

  1. Prahova iubeşte Basarabia: 72.000 de euro pentru un spital şi un muzeu din Rep. Moldova

Consiliul Judeţean Prahova continuă seria proiectelor prin care sprijină unităţi administrative de peste Prut, în cadrul programului naţional „România 100”, dedicat celebrării centenarului Marii Uniri în 2018 şi care încurajează asemenea parteneriate, relatează Actulitatea Prahoveană.  

http://infoprut.ro/47842-prahova-iubeste-basarabia-72-000-de-euro-pentru-un-spital-si-un-muzeu-din-rep-moldova.html

 

  1. Ziua imnului național al României

La 29 iulie, se sărbătorește Ziua imnului național al României – Deșteaptă-te române!, simbol al unității Revoluției Române de la 1848, amintind, astfel, de data la care, în anul 1848, ”Deșteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/07/29/ziua-imnului-national-al-romaniei-03-39-30

 

  1. Întâlnire oficială între șefii Poliției de Frontieră din România și Republica Moldova, la Iași

În perioada 27 – 28.07.2017, o delegaţie a Departamentului Poliţiei de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, condusă de comisarul şef Fredolin LECARI a efectuat o vizită oficială la Iași, unde a fost primită de chestorul general de poliţie Ioan BUDA, inspectorul general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

https://www.iasitvlife.ro/index.php/categorii/item/52374-intalnire-oficiala-intre-sefii-politiei-de-frontiera-din-romania-si-republica-moldova-la-iasi

 

  1. Lecție de demnitate din partea unui pasager de pe cursa Mosova – Chișinău: „Dodon trebuia să-și ceară scuze de la poporul lui, nu de la Rogozin”

O femeie a spus că oficialul rus ar face bine să-şi ceară scuze mai degrabă de la pasagerii cursei decât de la artiştii ruşi reţinuţi pe Aeroportul Internaţional Chişinău şi, în cele din urmă, trimişi acasă.

http://www.timpul.md/articol/lecie-de-demnitate-din-partea-unui-pasager-de-pe-cursa-mosova—chiinau-dodon-trebuia-sa-i-ceara-scuze-de-la-poporul-lui-nu-de-la-rogozin-113700.html

 

  1. SUA a votat: Trump este împuternicit să ceară retragerea armatei ruse din Moldova

Senatul Statelor Unite a adoptat, joi, 27 iulie, aproape în unanimitate, noi sancțiuni împotriva Rusiei, Iranului și Coreei de Nord. Proiectul de lege a fost susținut de 98 de senatori americani din cei 100.

Actul conține, printre altele, o solicitare către președintele american privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Georgiei, Ucrainei și Republicii Moldova, transmite Actual.md.

http://www.radionoroc.md/stiri/main/8111

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ