George Simion -Tânărul unionist care poate aduce Basarabia acasă

0
284
  1. George Simion -Tânărul unionist care poate aduce Basarabia acasă

Mesajul „Basarabia e România” a împânzit toată ţara. În special după „Revoluţia tinerilor” din 7 aprilie 2009 de la Chişinău, care a însemnat şi căderea regimului comunist din Republica Moldova, curentul unionist a devenit tot mai puternic.  Atât în România, cât şi în Basarabia s-au lansat organizaţii care militează intens pentru reunirea celor două state. Liderii acestor asociaţii au realizat, într-o perioadă relativ scurtă, mai multe fapte concrete decât oamenii politici, pentru împlinirea proiectului României Reîntregite.

http://ro.blastingnews.com/exprima-te/2016/07/george-simion-tanarul-unionist-care-poate-aduce-basarabia-acasa-001009147.html

 

  1. 800 de locuri pentru elevii din Republica Moldova în școlile din Iași

Elevii din Republica Moldova, dar şi românii de pretutindeni, absolvenţi de gimnaziu din România care doresc să-şi continue studiile liceale sau profesionale în instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat din România, au la dispoziţie un număr de 1.800 de locuri, dintre care 800 de locuri cu bursă. În judeţul nostru sunt rezervate 203 locuri pentru liceu, clasa a IX-a, 137 pentru liceu, clasa a X-a şi 50 de locuri pentru învăţământ profesional. Bursa lunară este de 65 de euro şi se acordă pe parcursul anului şcolar, cu excepţia vacanţei de vară.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/1-800-de-locuri-pentru-elevii-din-republica-moldova-in-scolile-din-iasi–133185.html

 

  1. Stagiu de formare pentru tineri jurnalişti din Republica Moldova – ediţia a III-a

Alianţa Internaţională a Jurnaliştilor Români organizează un stagiu de formare profesională de 10 zile pentru 10 jurnalişti români din Republica Moldova. Sunt eligibili jurnaliştii cu vârsta sub 35 de ani şi cu experienţă de cel puţin 2 ani în presă, transmite Romanian Global News.

Proiectul este finanţat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din Ministerul Afacerilor Externe.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/asociatii–ambasade/22327-stagiu-de-formare-pentru-tineri-jurnaliti-din-republica-moldova–ediia-a-iii-a.html

 

  1. O nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru românii de pretutindeni, la Şimleu Silvaniei

Formaţii artistice din Basarabia, Regiunea Cernăuţi, Regiunea Transcarpatia, Slovacia şi România participă, în perioada 15-17 iulie, la Şimleu Silvaniei, la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de folclor „La Fântâna Dorului”, informează Agerpres.

Flaviu Neaga, profesor la Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei, care este organizatorul acestui eveniment, a precizat că la ediţia din acest an va fi prezent şi un numeros grup de copii şi tineri din Republica Moldova, ce vizitează pentru prima dată România.

http://www.voceatransilvaniei.ro/o-noua-editie-festivalului-international-de-folclor-pentru-romanii-de-pretutindeni-la-simleu-silvaniei/

 

  1. Academia Moldovei vrea revenirea la „â” şi „sunt”, ca în România

Consiliul Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică al Academiei de Ştiinţe a Moldovei a aprobat un proiect de hotărâre care prevede revenirea la „â” şi „sunt” în grafia limbii române, potrivit normelor ortografice cuprinse în „Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române”, ediţia a II-a, Bucureşti, 2005.

http://www.gandul.info/international/academia-moldovei-vrea-revenirea-la-a-si-sunt-ca-in-romania-15525236

 

  1. În 2018 va avea loc un referendum de unire a RM cu România, opinie

„În anul 2018 va avea loc un referendum în care cetăţenii Republicii Moldova vor trebui să se exprime liber şi în cunoştinţă de cauză asupra Unirii dintre Republica Moldova şi România” – de această părere este Marius Dorin Lulea, Preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie.

http://www.infobiz.md/md/news/14842

 

  1. X FACTOR 2016. Surpriză URIAŞĂ pentru fani. Carla’s Dreams va fi al patrulea jurat

Carla’s Dreams este pe val, iar anul acesta solistul grupului din Republica Moldova se alătură juriului X Factor, care va avea în sezonul 2016 patru mentori-juraţi.

http://www.romaniatv.net/x-factor-2016-surpriza-uriasa-pentru-fani-carla-s-dreams-va-fi-al-patrulea-jurat_303505.html

 

  1. Târgul Universităților din România la Chișinău, Cahul și Bălți

Târgul este organizat de către Federația Asociațiilor de Basarabeni din Romania, în perioada 15-18 iulie la Chișinău, Cahul și Bălți.

La Târg vor fi prezentate ofertele de la 16 centre universitare din România.

http://www.radiochisinau.md/targul_universitatilor_din_romania_la_chisinau_cahul_si_balti-35573

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ