George Simion: Toți oamenii de valoare din R. Moldova sunt unioniști

0
106
  1. Republica Moldova muncește pentru 100 de familii ale clanurilor de la putere

George Simion este un lider cunoscut de unioniștii de pe ambele maluri de Prut. El a povestit, într-un interviu pentru moldNova.eu, despre iluziile pe care cele „o sută de familii conducătoare” le creează moldovenilor, despre grănicerii din Republica Moldova care păzesc doar granița de la Vest, nu și pe cea de la Est, precum și despre cât de pragmatică este crearea unui stat românesc de la Nistru până la Tisa. Simion este autorul cărții „Blocați în labirint”. Impresia lui George Simion este că Republica Moldova a fost capturată cam de 100 de familii care alcătuiesc structurile de putere.

http://moldnova.eu/ro/republica-moldova-munceste-pentru-100-de-familii-ale-clanurilor-de-la-putere-21414.html/

 

  1. George Simion: Toți oamenii de valoare din R. Moldova sunt unioniști

Toți oamenii de valoare din Republica Moldova sunt unioniști

În plus, odată cu vârsta, îți faci familie, crești copii și nu mai poți să stai de dimineața până seara să promovezi un ideal, așa cum fac tinerii din organizațiile unioniste. Totuși, avem alături pe cei care ridicau pentru prima oară tricolorul în Piața Marii Adunări Naționale. Oamenii aceștia au ajuns valori în domeniile în care activează și sprijină de acolo Unirea. Sunt tare bucuros că toți oamenii de valoare din Republica Moldova sunt unioniști. De la regizori, economiști, informaticieni și tot așa. Cei care sunt vârfuri de lance în domeniile lor sunt pentru Unire.

http://timpul.md/articol/george-simion-toi-oamenii-de-valoare-din-republica-moldova-sunt-unioniti-118731.html

 

  1. Manevre militare în Ucraina! Participă 14 ţări, între care România și SUA

Peste 2 mii de militari participă la manevrele din Ucraina, timp de aproape două săptămâni. La rândul său, armata rusă se pregăteşte să efectueze exerciţii la graniţele Uniunii Europene, alături de Belarus. În Ucraina a început desfășurarea manevrelor militare anuale ‘Rapid Trident’ cu participarea a 2500 de militari din 14 state: Bulgaria, Canada, Estonia, Italia, Georgia, Lituania, Republica Moldova, Norvegia, Polonia, România, Turcia, Marea Britanie, SUA și țara gazdă, potrivit eur.army.mil. Manevrele se vor desfăşura până la 23 septembrie la Yavoriv, în vestul Ucrainei.

http://www.telegrafonline.ro/manevre-militare-in-ucraina-participa-14-tari-intre-care-romania-si-sua

 

  1. Deputat de la București cere convocarea Parlamentului pe marginea noii Legi a Educației adoptate de Rada de la Kiev

Deputatul Constantin Codreanu solicită celor două Camere ale Parlamentului României să se reunească de urgență în ședință pe marginea noii Legi a Educației adoptate de Rada Supremă a Ucrainei, care aduce atingere învățământului în limba maternă pentru minorități, inclusiv celui în limba română.

http://infoprut.ro/48206-deputat-de-la-bucuresti-cere-convocarea-parlamentului-pe-marginea-noii-legi-educatiei-adoptate-de-rada-de-la-kiev.html

 

  1. Republica Moldova: Socialiştii propun referendum privind demiterea lui Dorin Chirtoacă

Consilierii Partidului Socialiștilor propun organizarea unui referendum privind demiterea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, la 19 noiembrie, relatează marți Radio Chișinău, citat de Agerpres.

http://www.romaniatv.net/republica-moldova-socialistii-propun-referendum-privind-demiterea-lui-dorin-chirtoaca_375851.html

 

  1. FOTO Statuia unui dac va fi expusă la Aeroportul Otopeni. Anterior, ministrul Culturii a promis, la întâlnirea dacilor, că elevii vor învăța despre ”istoria adevărată”

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti va inaugura, miercuri, de la ora 11.00, opera sculptorului Ioan Bolocan, intitulată „Bustul de nobil dac”. Evenimentul își propune să aducă în atenţia pasagerilor „valori ale culturii dacice”, informează Realitatea.

http://romanialibera.ro/actualitate/proiecte-locale/%E2%80%9Ebust-de-nobil-dac—realizat-de-un-artist-din-republica-moldova–expus-in-aeroportul-henri-coanda-468510

 

  1. Igor Dodon: România are mari ambiţii teritoriale în Republica Moldova. Unele forţe se uită la Moldova ca la bucăţica lor

Igor Dodon nu se mai opreşte în a critica România, mai ales în interviurile pe care le are tot mai des pentru presa de la Moscova. De data această, şeful statului afirmă că anul 2018 va fi unul dificil, atât din cauza situaţiei din Ucraina cât şi din cauză că România ar avea mari ambiţii teritoriale în Republica Moldova, iar pe lângă asta este şi membru NATO, accentuând în aşa mod respectivele ambiţii şi şansele de realizare.

http://adevarul.ro/moldova/politica/igor-dodon-romania-mari-ambitii-teritoriale-republica-moldova-forte-uita-moldova-bucatica-lor-1_59b782105ab6550cb815d73c/index.html

 

  1. Cum arată băiatul cuplului Doina și Ion Aldea Teodorovici

Pe 30 octombrie 1992, dispariția subită a soților Doina și Ion Aldea Teodorovici a îndoliat o țară întreagă. Moartea celor doi artiști basarabeni, într-un accident rutier foarte controversat, a lăsat multă durere în sufletele fanilor. Doina și Ion Aldea Teodorovici aveau atunci doar 34 și 38 de ani și au lăsat în urmă un copil orfan de numai 10 ani, Cristofor.

https://www.unica.ro/cum-arata-baiatul-cuplului-doina-si-ion-aldea-teodorovici-213543

 

  1. IMPORTANT // Parlamentul European a propus anularea roaming-ului pentru R. Moldova

În Parlamentul European a fost lansată propunerea privind anularea plăţii pentru roaming pentru apelurile telefonice între Ucraina, Moldova şi Georgia, pe de o parte, şi Uniunea Europeană, propunere inclusă în proiectul raportului Parlamentului European pentru alte instituţii europene privind Parteneriatul Estic, transmite Radio Free Europe

http://www.jc.md/important-parlamentul-european-a-propus-anularea-roaming-ului-pentru-r-moldova/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ