George Simion: Verde pentru Unire în Constituție!

0
71
  1. George Simion: Verde pentru Unire în Constituție!

Inițiativa de modificare a Constituției, demarată de unioniști, a fost avizată favorabil de Consiliul Legislativ al României. Astfel, dreptul poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helsinki, ar putea fi prevăzut prin Legea fundamentală.

Până în prezent au fost strânse peste 80.000 de semnături din totalul de 1 milion de semnături pe care și le-au propus să le colecteze organizatorii. Odată cu avizul favorabil, grupuri de inițiativă de strângere a semnăturilor se vor forma în fiecare localitate. Mai multe detalii despre campanie pot fi aflate la adresa https://www.semnez.eu/.

http://infoprut.ro/50425-george-simion-verde-pentru-unire-in-constitutie.html

 

  1. Tineri din România și R. Moldova se reunesc în cadrul unei tabere

Tineri din România și Republica Moldova se reunesc în cadrul unei tabere de vară din satul Leordoaia, raionul Călărași. Aceasta se va desfășura în perioada 1-8 august. Programul taberei cuprinde competiții și activități intelectual-creative și jocuri de imaginație sau interacțiune socială.

https://10tv.md/2018/07/26/video-tineri-din-romania-si-r-moldova-se-reunesc-in-cadrul-unei-tabere/

 

  1. Proiectul ”Un veac de tinerete” a ajuns la Salina Turda

Un număr de 40 de tineri din România si din Republica Moldova lucreaza in aceste zile la expozitia fotografica intitulata “Unirea vazuta din Moldova si Romania”, in cadrul proiectului “Un veac de tinerete”, organizat pana in data de 27 iulie de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret din Sibiu si Asociatia Obsteasca a Copiilor si Tineretului “Mostenitorii” din Balti, Republica Moldova.

http://www.ziuanews.ro/revista-presei/proiectul-un-veac-de-tinerete-a-ajuns-la-salina-turda-973930

 

  1. De la mic la mare, tot românul merge în Marșul Centenar. Flacăra Unirii, la Câmpulung

Prima zi din etapa a cincea a Marșului Centenar a fost însoțită de primiri calduroase a localnicilor din Domnești și Corbi. Astăzi, participanții au ajuns la Câmpulung Muscel cu puteri nemărginite de încredere.

https://10tv.md/2018/07/25/video-de-la-mic-la-mare-tot-romanul-merge-in-marsul-centenar-flacara-unirii-la-campulung/

 

  1. Pompierii de la Leuşeni pot interveni în câteva localităţi de pe ambele maluri ale Prutului

Peste 35 de mii de oameni de pe ambele maluri ale Prutului vor fi ajutaţi de un singur post de pompieri amplasat în Republica Moldova. Sediul a fost deschis la Leuşeni, la doar doi km de frontieră. Pompierii de acolo vor interveni în situaţiile de risc din 19 localităţi din raionul Hânceşti, dar şi în cele din România amplasate la o distanţă de 30 km de graniţă.

http://tvrmoldova.md/social/pompierii-de-la-leuseni-pot-interveni-in-cateva-localitati-de-pe-ambele-maluri-ale-prutului/

 

  1. „Anga­jaţii din Republica Mol­do­va sunt valoroşi în România din punc­tul de ve­dere al apropierii ling­vis­tice şi culturale”

Angajatorii români ar putea să compenseze, măcar parţial, deficitul de personal de pe piaţa muncii prin „im­por­tul“ de angajaţi din Republica Mol­dova, însă statisticile arată că, în pre­zent, doar 213 cetă­ţeni moldo­veni au drept de şedere în scop lucrativ în Ro­mânia.

În acelaşi timp, numai în 2017 auto­ri­tăţile au eliberat avize de an­gajare pentru mai mult de 1 400 de viet­na­mezi. De ce nu se orien­tează angajatorii care vor să aducă personal din sta­te non-UE către Repu­blica Moldova, este întrebarea la care a încercat să găsească răspuns Ziarul Financiar de peste Prut.

https://www.ziarulnational.md/declaratie-anga-jatii-din-republica-mol-do-va-sunt-valorosi-in-romania-din-punc-tul-de-ve-dere-al-apropierii-ling-vis-tice-si-culturale/

 

  1. La Râmnicu Vâlcea va avea loc un spectacol deosebit la care vor participa copii din Cernăuți și Cahul

Sâmbătă, 28 iulie, în Scuarul Mircea cel Bătrân este programat spectacolul „Imnul Naţional – cântecul sub care s-a făcut Unirea” al copiilor din Cernăuţi – Ucraina, Cahul – Republica Moldova şi din Râmnicu Vâlcea, derulat sub semnul Centenarului Unirii şi în contextul Zilei Imnului Naţional 2018, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_18/categorii/eveniment/28292-2018-07-26-08-17-38.html

 

  1. Începe proiectul „Botoşaniul susţine Reîntregirea României”

Asociaţia „Scut botoşănean”, în parteneriat cu Primăria, Seminarul Teologic „Sf. Gheorghe” şi Muzeul Judeţean, a anunţat demararea activităţilor din cadrul proiectului „Botoşaniul susţine Reîntregirea României”. „Prin implementarea acestui proiect dorim educarea tinerilor români din Botoşani şi din Basarabia cu privire la istoria neamului românesc de pe ambele maluri ale Prutului. În cadrul proiectului, tineri din Republica Moldova şi din Botoşani vor participa la excursii tematice la obiective istorice de însemnătate şi vor participa activ la conferinţe pe teme istorice susţinute de doctori în istorie”, au transmis oficialii asociaţiei.

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/incepe-proiectul-a-botosaniul-sustine-reintregirea-romanieia–217432702.html

 

  1. Colaborarea economică între judeţul Dâmboviţa şi Raionul laloveni

La invitaţia preşedinţilor Consiliilor Raionale laloveni, Ştefan Vodă şi Căuşeni, în perioada 24 – 26 iulie 2018, o delegaţie a Consiliului Judeţean Dâmboviţa efectuează o vizită în Republica Moldova pentru a participa la întâlnirile organizate de administraţiile celor trei raioane cu reprezentanţii mediului de afaceri. Acţiunile au fost iniţiate în scopul dezvoltării colaborării economice, având în vedere bunele relaţii dintre cele trei unităţi administra-tiv-teritoriale, relaţii asumate oficial prin protocoale de cooperare şi înfrăţire cu Judeţul Dâm-boviţa.

http://www.ziardambovita.ro/colaborarea-economica-intre-judetul-dambovita-si-raionul-laloveni/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ