George Simion: Vor sărăci basarabenii viitorul stat unit?

0
237

Am văzut manifestându-se la cote maxime, în ‎ultima vreme, şi în special la congresul primarilor de pe ambele maluri ale Prutului, dezinformarea privind sărăcia basarabenilor care nu ar permite să ne unim. Dezinformarea asta se manifestă într-o formă în România şi alta în Republica Moldova… 

Foto: InfoPrut

În Ţară auzim din gura unor neisprăviţi sau a unor „binevoitori” că nu ne-ar mai trebui „basarabenii ăia”, ce, nu suntem noi suficient de săraci? Ba da: săraci şi proşti. Cine se conduce în viaţă după principiul „să moară şi capra vecinului” nu va ajunge decât cu propria capră moartă mai devreme sau mai târziu.

Dar nimeni nu se implică în moartea caprei moldoveneşti, se descurcă perfect de una singură, refuzând cu încăpăţânare să accepte singura soluţie reală pentru oamenii şi teritoriul dintre Prut şi Nistru: reunificarea. Ca pretext pentru acest refuz se încearcă inducerea ideii că basarabenii vor fi „a cincea roată la căruţă” şi ‎că nu putem face Unirea în halul în care ne aflăm acum. „Să ne facem ordine întâi în ogradă”, se spune senin oamenilor, de parcă nu asta se face de 25 de ani şi rezultatele sunt din ce în ce mai proaste…

V-am dat exemple de vorbe ţărăneşti, din popor, ca la mine la Focşani, pentru a înţelege şi omul de la ţară cum funcţionează manipularea şi idiotismul celor care încearcă să combată adevărul: UNIREA FACE PUTEREA.

‎E greşit însă ca cei din R. Moldova să meargă în România punându-și poalele în cap şi întinzând mâna: ajutaţi-ne. Să ajutăm ce? Să vă ajutăm de ce? Să perpetuăm acest stat nociv, care va face în continuare rău cetăţenilor săi? Nu, în România trebuie de accentuat nivelul de românism de care dau ei dovadă, că basarabenii au ales să fie români, fapt ce îi face ca după reunire să aducă un suflu revigorant în Ţara reîntregită. Că în cele mai grele timpuri sub ruşi şi sub sovietici s-au călit cele mai bune caractere. Bani într-o gaură neagră, staţi liniştiţi, nu bagă nimeni.

Sărăcia după Unire? Da, pentru leneşi va fi în continuare sărăcie. Cunosc toţi aceşti tineri minunaţi implicaţi în opera de reunifi‎care naţională, care investesc zile şi nopţi în astfel de proiecte, în marşuri, iar după reîntregire vor munci pentru a construi o Românie prosperă. Basarabenii nu sunt ologi, că au mâini şi picioare ca să muncească, ei doar au nevoie de sprijin şi un cadru pe care un stat reîntregit poate să-l ofere.

Citiți articolul integral în ziarul Timpul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ