Ghimpu către Lavrov: „Nu România are armată străină în Moldova”

0
116

„Nu România este cea care are armată străină pe teritoriul Republicii Moldova”, a fost replica președintelui interimar, Mihai Ghimpu, la declarația făcută zilele acestea de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, precum că „vecinii de Vest ai Moldovei” nu ar recunoaște națiunea moldoveanească.

„Declarațiile sunt invenții nefondate și îmi pare rău. Ei se supără când eu spun, dar nu România are armată străină pe teritoriul Republicii Moldova. Cetățenii Republicii Moldova s-au convins că România recunoaște independența țării noastre și a fost prima țară care a făcut-o”, susține președintele Ghimpu.

Reacția lui Mihai Ghimpu intervine după ce ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, „i-a sugerat” lui Ghimpu să nu folosească Ziua Victoriei drept motiv pentru „speculaţii politice”.

„Federaţia Rusă recunoaşte Republica Moldova ca stat suveran. În acelaşi timp, vecinii lor din Vest în general nu recunosc naţiunea moldovenească”, susține ministrul rus de Externe, referirindu-se la România.

sursa: jurnal.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ