Ghimpu l-a decorat pe cel care a readus grafia latină în şcolile din Basarabia

0
85

Preşedintele Mihai Ghimpu a înmânat joi, 9 decembrie, mai multe distincții de stat unor personalităţi din domeniile ştiinţei, culturii și educaţiei. Printre acestea s-a aflat şi cel care a readus grafia latina în şcolile Basarabiei, prof. Nicolae Matcaş, ex-ministru al Învăţămîntului şi Ştiinţei care a fost decorat cu „Ordinul Republicii”, transmite Romanian Global News.

Şeful celui de-al doilea stat românesc a declarat că doreşte ca ,,un număr cât mai mare de cetăţeni să fie apreciaţi la justa lor valoare de conducerea statului”. „Numai în acest caz putem realiza obiectivele noastre de bază – lichidarea sărăciei şi integrare în Uniunea Europeană”, a spus Mihai Ghimpu. ,,Statul va susţine cetăţenii care contribuie la promovarea valorilor naţionale, implementarea proiectelor de reformare şi modernizare a Republicii Moldova”, a adăugat președintele .

Profesorul Nicolae Mătcaş, ex-ministru al Învăţămîntului şi Ştiinţei, decorat cu „Ordinul Republicii”, a declarat că distincţia primită se datorează, în cea mai mare măsură armatei de specialişti, studenţi, cetăţeni de rînd, care prin susţinerea iniţiativelor instituţiei pe care o conducea, au contribuit la aducerea adevăratelor valori naţionale acasă. „Prin acordarea distincţiilor de stat unor personalităţi marcante, care şi-au sacrificat viaţa pentru această ţară, aţi readus, domnule Preşedinte, încrederea oamenilor într-un viitor luminos pentru Republica Moldova”, a declarat Nicolae Mătcaş.

Sursa

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ