GISR felicită suflarea românească cu prilejul Dragobetelor!

0
79

Fiu al Babei Dochia, Dragobetele era sărbătorit pe 24 februarie. Sărbătoarea de Dragobete este echivalentul românesc al sărbătorii Valentine’s Day, sau ziua Sfântului Valentin, sărbătoare a iubirii. Probabil că 24 februarie însemna pentru omul arhaic începutul primăverii, ziua când natura se trezeşte, ursul iese din bârlog, păsările îşi caută cuiburi, iar omul trebuia să participe şi el la bucuria naturii.
Entitate mitologică asemănătoare lui Eros sau Cupidon, Dragobetele se diferenţiază de blajinitatea Sfântului Valentin din tradiţia catolică, fiind un bărbat chipeş, un neastâmpărat şi un năvalnic. Preluat de la vechii daci, unde Dragobetele era un peţitor şi un naş al animalelor, românii au transfigurat Dragobetele în protectorul iubirii celor care se întâlnesc în ziua de Dragobete, iubire care ţine tot anul, aşa cum şi păsările „se logodesc” în această zi.
Dragostea este aripa dăruită de Dumnezeu pentru a urca la el, dragostea este lumina supremă din care renaşte însăşi viaţa, dragostea este cântecul tuturor îngerilor…
De Dragobete, noi, G.I. “SPIRIT ROMÂNESC” ne-am bucura ca dorinţele voastre să devină aievea, lumina din inimi să ajungă lumină pe pământ, căci nu există pe lume vrajă mai frumoasă, decât doi oameni uniţi prin dragoste. Astăzi e ziua voastră, a celora ce iubesc şi trăiesc în iubire, astăzi mai mult ca niciodată aveţi dreptul la fericire, emoţii şi trăiri cu rezonanţă eternă, căci doar acele inimi stropite cu iubire vor cunoaşte adevărata frumuseţe şi cale spre infinit.
Iubeşte frumos! Iubeşte cu tandreţe! Iubeşte româneşte!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ