Granita moldo-ucraineana va fi monitorizata pina in anul 2010

0
63

Guvernul Ucrainei a aprobat acordul (sub forma schimbului de note) dintre guvernele Ucrainei, Republicii Moldova si Comisia Europeana (CE) privind extinderea termenului de asistenta a Uniunii Europene la granita moldo-ucraineana.
Se prevede ca Misiunea UE de asistenta la granita moldo-ucraineana isi va continua activitatea inca cel putin 2 ani, in 2008 si 2009. Documentul va intra in vigoare dupa ce partile semnatare ale acordului vor face schimb de note.

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a difuzat o declaratie in care apreciaza ca extinderea mandatului misiunii va fortifica increderea in relatiile dintre Ucraina si UE; va contribui la implementarea standardelor europene la hotarul dintre doua state si, in consecinta, va avea un impact benefic asupra reglementarii transnistrene. Misiunea UE va ajuta la securizarea hotarelor, la care vor fi executate proceduri de frontiera la standard international.

Cabinetul de Ministri ucrainean a obligat structurile de resort sa elaboreze, in colaborare cu CE, lista echipamentelor necesare pentru granita de stat moldo-ucraineana, care sa asigure crearea unui sistem complex modern de control la frontiera, la standard european.

http://www.azi.md/news?ID=43995

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ