Grigore Vieru celebrat la Botoşani

0
115

 

  1. Unirea TV angajează reporteri, editori și producători

Dacă ești un bun cunoscător al limbii române și dorești o carieră în jurnalism sau, pur și simplu vrei să ajuți la înfăptuirea Unirii, poți fi participant activ la proiectul mediatic Unirea.TV. Conform unui anunț, Unirea.TV caută voluntari sau colaboratori angajați care să lucreze ca reporteri, editori, producători sau montatori. Sunt căutați cu precădere oameni care locuiesc în Chișinău, dar și de oriunde altundeva, la început pe bază de voluntariat.

http://infoprut.ro/46650-unirea-tv-angajeaza-reporteri-editori-si-producatori.html

 

 

  1. România, invitată să se implice în privatizarea companiilor energetice din R. Moldova

Vicepremierul Republicii Moldova, Octavian Calmîc, care este şi ministru al Economiei, l-a anunţat marţi pe ministrul Energiei, Toma Petcu, că guvernul de la Chişinău ia în calcul eventuale privatizări a unor societăţi energetice moldoveneşti de stat cu companii româneşti. Cei doi au discutat marţi la Bucureşti despre „identificarea unor noi modalităţi de extindere” în sectorul energiei şi gazelor dintre cele două ţări.

http://www.digi24.ro/stiri/economie/energie/romania-invitata-sa-se-implice-in-privatizarea-companiilor-energetice-din-r-moldova-674165

 

 

  1. Ministerul Energiei: Chisinaul ia in calcul eventuale privatizari cu companii romanesti a unor societati energetice moldovenesti

„Parteneriatul pe care tarile noastre l-au semnat trebuie sa continue pentru a ne atinge scopul comun de a crea o dubla legatura energetica intre Bucuresti si Chisinau. Aceasta colaborare este extrem de importanta pentru ca ne intereseaza proiectele de interconexiune cu statele vecine si in special cu Republica Moldova, atat pe partea de gaze naturale, cat si de energie electrica”, a declarat Toma Petcu, ministrul Energiei.

http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-21624885-ministerul-energiei-chisinaul-calcul-eventuale-privatizari-companii-romanesti-unor-societati-energetice-moldovenesti.htm

 

 

  1. Constantin Codreanu cere transformarea Republicii Moldova în circumscripție electorală separată pentru România

Refuzul coaliție de guvernare este criticat de opoziţie. Deputatul Constantin Codreanu apreciază că „este o adevărată bătaie de joc la adresa românilor noștri care, plecați fiind peste hotare, contribuie substanțial prin banii trimiși acasă la dezvoltarea României”.

„Asistăm, în esență, la o încălcare a Legii nr. 208 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale care spune la articolul 5 aliniat (2) și (3) următoarele: Norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 73.000 de locuitori; (3) Norma de reprezentare pentru alegerea Senatului este de un senator la 168.000 de locuitori. În condițiile în care numărul românilor plecați din țară se ridică la câteva milioane, este nedrept ca aceștia să fie reprezentați doar de 4 deputați și 2 senatori”, a declarat deputatul Constantin Codreanu.

http://independent.md/constantin-codreanu-cere-transformarea-republicii-moldova-in-circumscriptie-electorala-separata-pentru-romania/

 

  1. Peste 15 mii de turiști au vizitat Republica Moldova în 2016; Vezi din ce țări au venit cei mai mulți străini

Cei mai mulți străini au venit în Republica Moldova din România – 22,7%. Restul turiștilor au venit din Rusia, Germania, Ucraina, SUA, Japonia, Olanda și Danemarca.

http://independent.md/peste-15-mii-de-turisti-au-vizitat-republica-moldova-2016-vezi-din-ce-tari-au-venit-cei-mai-multi-straini/

 

  1. Grigore Vieru celebrat la Botoşani

Elevi, profesori, oameni de cultură, reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ şi politicieni, din România şi din Republica Moldova, au participat la cea de a V-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Grigore Vieru, poet al sufletului românesc” desfăşurat în weekend la Liceul cu Program Sportiv. Evenimentul s-a desfăşurat în colaborare cu instituţiile culturale şi de învăţământ din Botoşani, Pererîta, raionul Briceni, locul naşterii poetului omagiat, dar şi cu Liceul „Mihai Eminescu” din Bălţi, Republica Moldova. Evenimentul a debutat în anul 2013 şi are ca scop stimularea interesului elevilor şi a cadrelor didactice pentru cunoaşterea şi valorificarea operei poetului Grigore Vieru.

http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Botosani/Actualitate/2017-02-21/Grigore+Vieru+celebrat+la+Botosani.html

 

  1. Sef nou pentru Coca Cola in Romania si Republica Moldova

Nicoleta Eftimiu este prima femeie desemnată să conducă operațiunile Coca-Cola din Romania si Republica Moldova, companie cu care a lucrat 19 ani direct sau indirect.

http://www.prahovabusiness.ro/sef-nou-pentru-coca-cola-romania-si-republica-moldova/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ