Grijă și față de familiile nevoiașe

0
120

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei a făcut vineri o donație unei familii social-vulnerabile din raionul Ștefan Vodă. E vorba de familia Anei Bragarenco, o bunică pensionară, care îngrijește singură 3 nepoți: Sergiu de 7 ani, Maria de 10 și Pavel de 13 ani.

tinerii-moldovei-e1467379023518

Deși sunt educați doar de bunică, iar situația financiară pe care o are familia nu este una dintre cele mai bune, pensia bunicii și alocațiile pentru creșterea copiilor fiind foarte mici, copiii învață bine la școală și au o purtare exemplară, mai mult decât atât, o ajută pe bunica și în treburile casnice., informează Tinerii Moldovei.

„Donația a avut loc în cadrul proiectului HoraQuest – o campania de informare a populației din mediul rural,privind beneficiile Unirii Republicii Moldova cu România. Am fost în vizita la o familie în care cei trei copii sunt îngrijiți doar de bunica lor. Soarta a fost mai dură cu ei, bunica Ana încearcă din răsputeri să-și crească nepoții într-o căscioară cu două odăi, care a fost incendiată. Este clar că posibilitățile familiei sunt destul de limitate, astfel că venirea noastră matinală a provocat emoții puternice, iar lucrurile pe care le-am donat familiei (bani, haine, rechizite școlare și produse alimentare) vor fi utile.”, a declarat Artemis Balan, membru al Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Campania HoraQuest va ajunge și în alte zone ale Republicii Moldova, iar înscrierile pentru turul VI se fac pe adresa http://tinerii.md/in-horaquest-ploua-cu-premii/.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ