Administratorii grupului

Romani in Republica Moldova

Grup public activ 3 zile, 14 ore în urmă

Salut,

Sunt un roman aici la voi in Chisinau si as vrea sa cunosc cat mai multi romani care se afla de asemenea in Republica Moldova, lucrez aici pentru mai multe firme din Republica Moldova ca si consultant / trainer / expert / etc si in weekend am o multime de timp liber.
Deoarece comunicarea este un pic mai ciudata cu cei locali as vrea sa ajut romanii care ajung aici sa se acomodeze mai repede si mai placut cu specificul local.

Stereotipuri (4 articole)

← Group Forum   Group Forum Directory
  • Avatar Sapio a spus 11 luni, 2 săptămâni în urmă:

Salut tuturor ce s-au interesat de această temă.
    Cu toții știm că pînă la Unire avem de trecut multe bariere, dar cred că cea mai înaltă barieră o să fie șovinismul și xenofobia reciprocă, în special cauzate de diferite stereotipuri, precum că ”românii sunt naziști” sau ”moldovenii îs ruș/slavi”.

De aceea, eu propun ca noi să culegem toate stereotipurile ce dezbină națiunea, și într-o campanie de informare, să le spulberăm, să le facem praf și pulbere, ca lumea să înțeleagă că gîndea greșit.

Dacă aveți idei referitor la propunere( sau o colecție întreagă de stereotipuri :) ), nu ezitați, postați aici.

• Avatar Nina a spus 11 luni, 1 săptămână în urmă:

O mare parte din românii pe care i-am întâlnit m-au întrebat dacă vorbesc doar limba rusă acasă. Da, în Republica Moldova în jur de 15% din populație e vorbitoare de limbă rusă (inclusiv ucraineni, găgăuzi, evrei). Da, în Republica Moldova foarte mulți români vorbesc româna cu greșeli și folosesc rusisme în vorbire. Dar în Republica Moldova peste 80 % din populație vorbește românește acasă, la școală, peste tot. Iar o mare parte din moldoveni nici măcar nu cunosc limba rusă, în special la țară.

• Avatar a spus 7 luni, 1 săptămână în urmă:

Hough takes on the Christian Louboutin Sandals   iconic role of Ariel Moore, the reverend’s daughter (played by Lori Singer in ’84) who defies her father and shakes her groove thing. “People want to hate this film a little bit, which I completely understand,” says Hough. “Luckily, I have been surprised at the early screenings. I’ve found the audience goes in with some skepticism. It’s a classic film. People have their doubts.“But they leave humming the songs and during the film, they are tapping their feet,” she says.

• Avatar ion85 a spus 6 luni, 1 săptămână în urmă:

Eu cred ca totul va fi bine principalu este ca ne intelegem prin aceia ca discutam, si nu trbu sa existe asa probleme.
    cum s-a mai spus mai sus ca 80% sunt vorbitori de romana

ISTORICUL ZILEI
ACȚIUNEA 2012
Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.
Pe parcursul anilor 2011 și 2012, Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 va desfășura manifestări publice de informare și sensibilizare a întregii populații din România și Republica Moldova cu obiectivul de a conștientiza necesitatea realizării unității naționale.

www.romanism.ro © 2011 - un proiect ACȚIUNEA 2012

www.romanism.ro trafic.ro