Guvernul propune de a declara 2 martie drept Ziua de comemorare a celor căzuţi în conflictul armat din 1991-1992

0
81

Guvernul va propune Parlamentului să declare ziua de 2 martie drept Zi de comemorare a celor căzuţi în conflictul armat pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei R. Moldova. Potrivit Executivului, faptele de eroism de care au dat dovadă compatrioţii noştri trebuie să rămînă în memoria cetăţenilor Moldovei ca model de comportament al adevăraţilor patrioţi ai neamului, comunică MOLDPRES.

Victor Catan, ministru al Afacerilor Interne, a menţionat în şedinţa de Guvern că eroii acestui război au înscris o filă aparte în istoria statului nostru, ce constituie o adevărată şcoală a vieţii pentru tînăra generaţie, care urmează să preia ştafeta de edificare a unui stat unitar şi democratic. În total, la conflictul armat din 1991-1992 au participat circa 29 mii de persoane, dintre care 286 au decedat, iar alte 284 au rămas invalizi de gradele I şi II.

Tot astăzi, Executivul a aprobat o decizie cu privire la organizarea şi desfăşurarea manifestărilor de comemorare consacrate aniversării a 18-a a începutului conflictului armat pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei R. Moldova. Potrivit acestei decizii, la 2 martie, va avea loc un marş de comemorare, precum şi un miting de comemorare a eroilor căzuţi în conflictul armat. Este preconizată organizarea unei mese de pomenire, la care urmează să participe circa 750 de persoane.

Victor Catan a concretizat că o atenţie sporită în cadrul acestor acţiuni se va acorda organizării manifestărilor de comemorare în teritoriu. Pentru organizarea şi desfăşurarea măsurilor preconizate şi pentru confecţionarea insignelor pentru veteranii acestui conflict, din fondul de rezervă al Guvernului urmează a fi alocate 400 mii de lei, notează MOLDPRES.

Sursa: MOLDPRES

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ