Guvernul României le-a făcut DREPTATE miilor de basarabeni care s-au pomenit peste noapte fără cetățenia statului român

0
105
 1. Toamna înfrăţirilor: Comuna Cuza-Vodă a semnat un acord cu satul de baştină al lui Dodon

Vineri, 22 septembrie, a fost semnat acordul de înfrăţire între comuna Cuza-Vodă, din România, şi Sadova, din Republica Moldova, satul de baştină al preşedintelui Igor Dodon, ale cărui aversiuni anti-româneşti nu mai necesită nicio prezentare.

http://infoprut.ro/48303-toamna-infratirilor-comuna-cuza-voda-a-semnat-un-acord-cu-satul-de-bastina-al-lui-dodon.html

 

 1. Cozmin Guşă: Moldova este un stat cvasi-eşuat, care nu este condus transparent

Cozmin Guşă a dezvăluit condiţiile în care proiectul unirii se va îndeplini.

„Moldova este un stat cvasi-eşuat, care nu este condus transparent, unde aspiraţiile oamenilor nu contează. Nu e un proiect care să fie adus în faţa cetăţenilor decât după ce va fi hotărât de marile puteri. El s-ar putea să fie deja pe agenda marilor puteri. Eu, în 2001, când m-am dus la Chişinău, ştiam asta. Eu tot timpul am agregat asta. Am fost un unionist care n-a făcut gălăgie. Noi ne-am putea pune pe hartă foarte bine cu un proiect de construcţie. Oamenii politici de la noi vor lua asta după o dictare. Dacă marilor puteri le va da cu plus, vorbesc aici de SUA, Germania şi Rusia, atunci proiectul se va face. Să lăsăm viitorul să vorbească”, a încheiat Cozmin Guşă.

https://www.realitatea.net/cozmin-gusa-moldova-este-un-stat-cvasi-esuat-care-nu-este-condus-transparent_2106233.html

 

 1. Iohannis pune piciorul în prag pe subiectul controversatei Legi a Educaţiei din Ucraina. Ce decizie a luat

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a luat hotărârea să îşi contramandeze vizita programată pentru săptămâna viitoare în Ucraina şi pe cea pe care trebuia să o efectueze la Bucureşti preşedintele Radei Supreme de la Kiev, Andrii Parubii.

http://infoprut.ro/48294-iohannis-pune-piciorul-in-prag-pe-subiectul-controversatei-legi-a-educatiei-din-ucraina-ce-decizie-a-luat.html

 

 1. George Simion, prietenul tuturor românilor, a devenit mai tânăr

E o toamnă ca alte toamne prin care a trecut George, prietenul tuturor românilor.

Este tânăr și neliniștit, vorba filmului. Harnic și hiperactiv, după cum spun basarabenii. Cult și educat, zic românii din Țară.

Toate calificativele, luate împreună, creează portretul tânărului luptător pentru dreptate, adevăr istoric, viață decentă și demnitate națională. Orice mișcare de orientare românească, nu contează de pe care meridiane, este de cele mai multe ori legată de numele lui George.

http://timpul.md/articol/george-simion-prietenul-tuturor-romanilor-a-devenit-mai-tanar–119935.html

 

 1. România va aloca Republicii Moldova cea de-a treia tranşă financiară de împrumut. Ce au mai discutat Iohannis şi Filip la New York

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut miercuri, 20 septembrie, o întrevedere cu preşedintele României, Klaus Iohannis, în cadrul lucrărilor celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU, la New York.
Klaus Iohannis a spus că România poate şi trebuie să ajute Republica Moldova indiferent de abordările unor politicieni. „România poate să ajute practic Moldova, să-i ajute pe moldoveni. Este important să ajutăm Moldova instituţional: statul moldovenesc, cetăţenii moldoveni, instituţiile moldovene, care au nevoie de reforme”, a subliniat preşedintele României.

http://adevarul.ro/moldova/politica/romania-aloca-republicii-moldova-cea-de-a-treia-transa-financiara-imprumut-mai-discutat-iohannis-filip-new-york-1_59c2ad915ab6550cb85e2906/index.html

 

 1. Chișinău. Liberalii vor să îl demită pe președintele Dodon

În Republica Moldova, liberalii au început demersurile în Parlament, pentru demiterea preşedintelui pro-rus, Igor Dodon.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/chisinau-liberalii-vor-sa-il-demita-pe-presedintele-dodon-797714

 

 1. DODON dă afară CETĂȚENII ROMÂNI din instituțiile din REPUBLICA MOLDOVA

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a pronunţat pentru schimbarea legislaţiei actuale pentru ca persoanele care deţin funcţii înalte în stat să nu poată deţine cetăţenia alte ţări, menţionând în acest context doar cetăţenia română, în scopul \\\’apărării statalităţii moldoveneşti\\\’.

http://evz.ro/dodon-da-afara-cetatenii-romani-din-republica-moldova.html

 

 1. Nou gazoduct din România către Republica Moldova. Proiectul costă 131,7 milioane euro şi va demara în 2019

Ministerul Energiei a emis, în 15 septembrie 2017, autorizaţia de construire a conductelor de transport al gazelor naturale pe ruta Oneşti-Gherăşti şi Gherăşti-Leţcani. Cele două conducte, cu o lungime totală de 169 kilometri, urmează să fie conectate la gazoductul Iaşi-Ungheni (Rep. Moldova) şi vor contribui la consolidarea infrastructurii pentru BRUA, transmite www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/economic–social/25834-2017-09-21-07-09-30.html

 

 1. Opt teatre din România şi R. Moldova vor participa la Reuniunea Teatrelor Naţionale de la Chişinău

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Cinci teatre din România (Bucureşti, Iaşi, Craiova, Târgu Mureş şi Sibiu)  şi trei din R. Moldova (Chişinău,  Bălţi şi Cahul) vor participa la Reuniunea Teatrelor Naţionale, ediţia a III-a, care se va desfăşura în perioada 20 septembrie-1 octombrie la Chişinău. În cadrul acesteia, vor fi prezentate 25 de spectacole, inclusiv radiofonice, informează MOLDPRES.

http://www.moldpres.md/news/2017/09/19/17007166

 

 1. Militarii români şi moldoveni participă la exerciţii comune la Bulboaca

La Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca a demarat luni, 18 septembrie, exerciţiul moldo-român „Scutul de Foc 2017”.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/militarii-romani-moldoveni-participa-exercitii-comune-bulboaca-1_59c0cf595ab6550cb85104e2/index.html

 

 1. Festivalul „Două state, o literatură” la Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România și Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, organizează, în perioada 21-24 septembrie 2017, festivalul „Două state, o literatură”. 

https://www.dcnews.ro/festivalul-doua-state-o-literatura-la-chi-inau_559102.html

 

 1. Bronz pentru teatrele naționale din România și R. Moldova

Trofeul din bronz al Reuniunii Teatrelor Naționale, ediția a III-a, arată spectaculos. În acest an, organizatorii s-au străduit pe cinste și au fost investite sume substanțiale de bani pentru ca ediția să fie una memorabilă. Vorbim despre 3 milioane 500 mii de lei, scrie Ea.md.

http://agora.md/stiri/37300/foto–bronz-pentru-teatrele-nationale-din-romania-si-republica-moldova

 

 1. O nouă înfrăţire România-Rep. Moldova: Comuna Blejoi şi satul Bardar

O nouă înfrăţire la nivel administrativ în România şi Republica Moldova, de data aceasta între comuna Blejoi, din judeţul Prahova, şi satul Bardar, din raionul Ialoveni.

http://infoprut.ro/48301-o-noua-infratire-romania-rep-moldova-comuna-blejoi-si-satul-bardar.html

 

 1. Crame din Republica Moldova, la Festivalul Vinului de la Râşnov

26 de crame din România, Republica Moldova și Spania vor participa la Festivalul Vinului de la Râșnov. În inima țării vor aduce pe 23 și 24 septembrie vin din stânga Prutului Dac, Barza Albă, Vartely și Kvint.

http://radiochisinau.md/crame-din-republica-moldova-la-festivalul-vinului-de-la-rasnov—56484.html

 

 1. VESTE BUNĂ! Guvernul României le-a făcut DREPTATE miilor de basarabeni care s-au pomenit peste noapte fără cetățenia statului român

Guvernul României a modificat și completat joi, 21 septembrie, cadrul legal privind acordarea cetățeniei române, schimbările propuse vizând acordarea cetățeniei copiilor minori ai cetățenilor străini sau fără cetățenie, la cererea părinților. Această modificare a fost făcută, după ce mii de basarabeni s-au trezit peste noapte fără cetățenia României, pe care o obținuse odată cu părinții lor.

https://www.ziarulnational.md/guvernul-romaniei-le-a-facut-dreptate-miilor-de-minori-basarabeni-care-s-au-pomenit-peste-noapte-fara-cetatenia-statului-roman/

 

 1. EXCLUSIV | Constantin Codreanu explică ordonanța Guvernului României privind redobândirea cetățeniei de către minorii basarabeni

Problema minorilor basarabeni care au rămas fără acte de identitate și de călătorie românești din cauza unor proceduri birocratice controversate, a fost soluționată printr-o ordonanță de urgență a Guvernului României.

http://radiochisinau.md/exclusiv-constantin-codreanu-explica-ordonanta-guvernului-romaniei-privind-redobandirea-cetateniei-de-catre-minorii-basarabeni—56510.html

 

 1. PDA și PAS anunță un nou protest împotriva votului mixt pe 1 octombrie

Următorul protest de amploare faţă de schimbarea sistemului electoral va avea loc pe 1 octombrie. Anunţul a fost făcut astăzi, 23 septembrie, de preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, transmite jurnal.md.

http://www.jc.md/pda-si-pas-anunta-un-nou-protest-impotriva-votului-mixt-pe-1-octombrie/

 

 1. Delegația Congresului Românilor din Serbia, vizită de lucru în Senatul României. Ce probleme au fost abordate

Delegația Congresului Românilor din Serbia a efectuat o vizită de lucru la Senatul Românei la invitația liderului grupului PSD din Senat, senatorul Șerban Nicolae.

http://infoprut.ro/48286-delegatia-congresului-romanilor-din-serbia-vizita-de-lucru-in-senatul-romaniei-ce-probleme-au-fost-abordate.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ