Guvernul trebuie să dea explicaţii la CEDO în cazul TVR1

1
82

TVR1Guvernul R. Moldova va trebuie să dea un răspuns Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) până în februarie 2009 referitor la modul în care acum un an postul public românesc de televiziune TVR1 a fost lipsit de frecvenţă. Potrivit avocatului Janeta Hanganu, deşi nu examinează acest dosar în regim de urgenţă, Curtea de la Strasbourg ar putea emite, totuşi, o hotărâre pe această cauză până la sfârşitul anului viitor sau începutul lui 2010.
Amintim că TVR1 a fost scos din spaţiul audivizualului al R. Moldova după ce în septembrie 2007 Consiliul Coordonator al Audiovizualului a scos la concurs frecvenţa a doua de stat pe care era difuzat postul, acordând-o unei alte companii (TLF M International). Ulterior TVR 1 a acţionat în judecată CCA pentru decizia luată, dar a pierdut toate instanţele naţionale şi în august, anul curent, s-a adresat la CEDO.

http://www.jurnal.md/article/9694/

1 COMENTARIU

  1. nu se mai poate!!!! chiar au inebunit comunistii asit, nu imi imginam, saracu chirtoaca cat se manaca cu ei , dupa atat romanie, eu nustiu dca asai fi avut curaj sa ma lupt cu animalele daca ar fi sa facem ceva cred ca reusim sa moara toti veteranii mamai lor caci astia voteaza comunistii

LĂSAȚI UN MESAJ