Guvernul va aloca gratuit terenuri pentru constructia de apartamente destinate medicilor

0
53

� � � � � � Guvernul va aloca cu titlu gratuit Serviciului National Locuinta doua terenuri din Chisinau, din proprietatea publica a statului, pentru constructia blocurilor locative destinate personalului medical al Institutului Oncologic si Spitalului Clinic Republican, comunica DECA-press..
Conform deciziei, un teren de 0,27 ha este situat pe strada V. Corolenco, aflat pana in prezent la balanta Institutului Oncologic. Alte 1,5 ha din strada N. Testemiteanu vor fi transmise de la balanta Spitalului Clinic Republican.
Anterior, tot printr-o hotarare de Guvern, statul a transmis Serviciului National Locuinta 0,7 ha din str. N. Testemiteanu, nr.29, pentru proiectarea si constructia blocurilor locative destinate asigurarii cu spatiu locativ a personalului Spitalului Clinic Republican. In toamna anului curent se preconizeaza darea in exploatare pe acest teren a cinci blocuri de locuinte cu 180 de apartamente.
De asemenea, in 2003, Ministerului Sanatatii i-a fost transmisa de catre stat o constructie nefinalizata din strada V. Corolenco, care a fost reproiectata intr-un bloc locativ cu 100 de apartamente. Casa va fi data in exploatare in vara curenta, iar apartamentele construite vor fi repartizate personalului Institutului Oncologic.

http://www.deca.md/?cat=soc_and_civic&id=1097

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ