Hagi: „A fost un meci între români”

0
123

Image Hosted by ImageShack.us

Cu gândul la meciul cu Italia, care nu a mai avut loc, naţionala României a început slab partida. Mai mult, discipolii lui Igor Dobrovolski, cu Viorel Frunză titular, au ratat primele mari ocazii ale meciului, după bâlbele în apărare ale lui Gabriel Tamaş, care înaintea partidei spunea că „le dăm 5-6 goluri şi rezolvăm meciul”. Bugaiov a fost primul care a testat vigilenţa lui Coman, după o pasă greşită a lui Contra, însă portarul României a reţinut în doi timpi (min. 15). Mai apoi Frunză, care a tras echipa după el, l-a pus din nou la încercare pe Coman, nevoit să respingă în lateral (min. 30).
„E anormal să joace românii cu românii”
Laurenţiu Roşu (21) a irosit singura mare oportunitate a reprizei, Namaşco respingând balonul de pe linia porţii. În rest, multă linişte în jocul ambelor echipe şi 5000 de nemulţumiţi în tribune. Disputarea meciului amical le-a oferit suporterilor moldoveni oportunitatea de a-şi exprima dorinţa de „libertate”. Pe tot parcursul partidei, ei au afişat bannere cu mesaje precum: „Basarabia liberă”, „Sângele apă nu se face”, „Boicotează această farsă a istoriei”, „România mare” sau „Basarabia e România”. Deşi numărul basarabenilor din tribune nu a fost foarte mare, cei mai mulţi dintre ei s-au prezentat la stadion cu steaguri tricolore şi au cântat imnul României înaintea meciului. „E ceva anormal să joace românii cu românii la nivel de echipe naţionale. Am venit să luăm atitudine”, a spus unul dintre membrii asociaţiei „Honore Patria”. Cel mai probabil, elevii lui Dobrovolscki nici nu au înţeles încurajările basarabenilor din tribunele „Naţionalului”, pentru că majoritatea dintre ei vorbesc doar rusa. Nu de puţine ori s-a auzit cuvântul „vâşli”, ceea ce ar însemna – ieşiţi din careu.
A ieşit Frunză, s-a terminat cu atacul
Cu o garnitură pe jumătate schimbată la pauză, naţionala R. Moldova a micşorat turaţiile. În locul „motorului” Frunză a fost trimis în teren Sergiu Rogaciov, care nu a pus niciodată în pericol poarta lui Lobonţ. Nici echipa României nu a jucat mai bine. Chiar dacă au avut o posesie prelungită a balonului, aceştia nu prea au avut ocazii clare de gol. Noroc că a intrat Mazilu, care după o centrare a lui Nicoliţă, reluată în blocaj de Buga, a trimis mingea în poarta lui Calancea. Ţinut pe teren pe toată durata jocului, Mutu a pus capul la centrarea lui Codrea, ridicând scorul la un 2-0 neconvingător.


Ciobanu vrea să-şi ia revanşa

Preşedintele FMF, Pavel Ciobanu, vrea un meci amical cu România şi la Chişinău, însă s-a lovit de refuzul „Naşului” Sandu. „Ne dorim să jucăm şi la Chişinău. La noi stadionul era plin la acest meci”, a spus Ciobanu. Mircea Sandu a precizat că un astfel de amical ar fi posibil numai dacă va fi construită o arenă nouă: „În doi-trei ani vor avea un stadion nou şi noi trebuie să mergem să jucam măcar o dată”.
„Mă bucur că le-am pus probleme românilor în prima repriză. Ce voiau ei, să ne dăm la o parte? Noi am jucat la 0-0, dar, din păcate, am pierdut! Naţionala României şi-a făcut datoria pe teren, dar pentru a învinge Olanda trebuie să muncească mult mai mult. Acum au jucat doar aşa cum le-am permis noi”, a spus Viorel Frunză. La rândul său, „moldoveanul” Răzvan Cociş a declarat că este important că România a câştigat. „Ne-am montat mai bine în cea de-a doua repriză. Important este că am câştigat şi că suntem pregătiţi pentru meciul cu Olanda”. Fostul căpitan al echipei României, Gică Hagi, crede că deşi elevii lui Piţurcă au întâlnit un adversar modest, rezultatele pozitive se vor vedea la meciul cu Olanda. „A fost un meci între români şi consider că am avut parte de un test util”.

www.jurnal.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ