RSS Feed

Holdingul rus “Metalloinvest” afirma ca ”Gazprom”-ul nu i-a transmis datoriile Transnistriei la gazele naturale

0

martie 27, 2007 by Românism

Holdingul rusesc “Metalloinvest” sustine ca informatia potrivit careea datoriile regiunii transnistrene fata de “Gazprom” au fost transmise holdingului nu corespund realitatii.

“Interesele holdingului in domeniul gazelor naturale in Transnistria se limiteaza doar la ceea ce tine de consumul Uzinei Metalurgice de la Rabnita”, se arata intr-o declaratie de presa la companiei “Metalloinvest”.

Potrivit portalului rus “RBC”, conducerea “Gazprom”-ului de asemenea a infirmat informatia despre transmiterea datoriei Transnistriei pentru gazele naturale holdingului “Metalloinvest”, mentionand ca datoria SA “Moldova-Gaz” fata de “Gazprom” in marime de 1,2 mlrd USD a fost achitata in decembrie 2005 prin cedarea drepturilor asupra datoriei companiei “Factoring Finance”.

Potrivit datelor concernului “Gazprom”, datoria curenta a Transnistriei pentru gazele naturale rusesti constituie 267,19 mln USD.

Amintim, ca presa rusa a scris joi, 22 martie, ca “Gazprom”-ul a transmis toate datoriile Transnistriei pentru gazele naturale holdingului industrial “Metalloinvest”, care este coproprietarul Uzinei metalurgice de la Rabnita.

reporter.md

sursa:http://www.azi.md/news?ID=43704


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Caută

Comentarii Recente

ChatVorbește instant cu noi !+