Holdingul rus “Metalloinvest” afirma ca ”Gazprom”-ul nu i-a transmis datoriile Transnistriei la gazele naturale

0
56

Holdingul rusesc “Metalloinvest” sustine ca informatia potrivit careea datoriile regiunii transnistrene fata de “Gazprom” au fost transmise holdingului nu corespund realitatii.

“Interesele holdingului in domeniul gazelor naturale in Transnistria se limiteaza doar la ceea ce tine de consumul Uzinei Metalurgice de la Rabnita”, se arata intr-o declaratie de presa la companiei “Metalloinvest”.

Potrivit portalului rus “RBC”, conducerea “Gazprom”-ului de asemenea a infirmat informatia despre transmiterea datoriei Transnistriei pentru gazele naturale holdingului “Metalloinvest”, mentionand ca datoria SA “Moldova-Gaz” fata de “Gazprom” in marime de 1,2 mlrd USD a fost achitata in decembrie 2005 prin cedarea drepturilor asupra datoriei companiei “Factoring Finance”.

Potrivit datelor concernului “Gazprom”, datoria curenta a Transnistriei pentru gazele naturale rusesti constituie 267,19 mln USD.

Amintim, ca presa rusa a scris joi, 22 martie, ca “Gazprom”-ul a transmis toate datoriile Transnistriei pentru gazele naturale holdingului industrial “Metalloinvest”, care este coproprietarul Uzinei metalurgice de la Rabnita.

reporter.md

sursa:http://www.azi.md/news?ID=43704

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ