Iarmarocul de Paşti îşi aşteaptă cumpărătorii

0
67

traditie
La Chişinău se desfăşoară tradiţionalul iarmaroc dedicat Sfintelor Sărbători de Paşti, la care participă peste 70 de agenţi economici din municipiu. Majoritatea comercianţilor propun spre vânzare produse alimentare. Există un sortiment larg de cozonaci, checuri şi nelipsita pască. De asemenea, vizitatorii sunt invitaţi să procure bomboane, mezeluri, ouă de ciocolată, o varietate de ceaiuri şi alte produse alimentare. Doritorii de a cumpăra miere de albine se pot îmbulzi la standurile apicultorilor prezenţi la târg.

Anul acesta, combinatul de panificaţie „Franzeluţa” a pregătit o gamă variată de păşti şi cozonaci. Produsele sunt frumos ambalate, unele dintre acestea fiind preparate după reţete italiene.

Pe lângă produsele alimentare, la iarmaroc sunt puse în vânzare şi diverse produse industriale, precum vase din sticlă, farfurii, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Cei care caută cadouri pentru persoanele dragi pot, de asemenea, veni la iarmaroc. Aici vor găsi bibelouri, felicitări şi simboluri specifice pentru sărbătorile pascale.

Mai mulţi vizitatori au declarat pentru Info-Prim Neo că, spre deosebire de anul trecut, preţurile la cozonaci şi păşti sunt mult mai mari. Din această cauză, multe din gospodine vor coace pasca. Vânzătorii spun, însă, că marfa se vinde, chiar dacă preţurile au crescut considerabil.

Valentina Constantinov, şef-adjunct al Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări de servicii, a declarat pentru Info-Prim Neo că anul acesta au fost eliberate circa 90 de autorizaţii pentru locurile comerciale de pe aleea din preajma Parcului Catedralei. La târg participă cu 20 de agenţi economici mai mult decât în anul trecut.

Iarmarocul se va desfăşura până la 26 aprilie inclusiv, între orele 10.00 şi 20.00.

http://www.info-prim.md/?x=24&y=14489

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ