Igor Dodon ia în calcul unirea României cu Republica Moldova

0
187
Basarabia Eminescu
  1. Igor Dodon ia în calcul unirea României cu Republica Moldova

„Dacă, cumva, la o anumită etapă, cineva din Chişinău va decide să se unească cu România, Transnistria trebuie să aibă dreptul la autodeterminare şi la înfiinţarea propriului stat recunoscut de toţi. Apropo, acest lucru este prevăzut în Legea privind statutul Găgăuziei”, a declarat Dodon, citat de adevarul.md, noteaza B1TV.

https://www.curierulnational.ro/Extern/2017-12-26/Igor+Dodon+ia+in+calcul+unirea+Romaniei+cu+Republica+Moldova

 

  1. Peste 25.100 de copii se vor bucura de Camionul de Crăciun și în acest an! 21 de tiruri – la drum, spre România

În premieră, unul din camioane va merge în ianuarie în Republica Moldova la Glodeni, raion înfrățit cu județul Bistrița-Năsăud. „Le mulțumim frumos și celor care au sprijinit financiar această acțiune și organizarea ei: PRO TV Fort Boyard România, Autoklass | Official Home of Mercedes-Benz si Yonder!”, mai precizează Tășuleasa Social.

http://www.bistriteanul.ro/peste-25100-de-copii-se-vor-bucura-de-camionul-de-craciun-si-in-acest-an-21-de-tiruri–la-drum-spre-romania-1514287876448.html

 

  1. Pan Halippa şi lungul drum către Unire

Pan Halippa a avut implicare directă la formarea PNM şi a Sfatului Ţării. El a fost la Odesa, unde a discutat problema conducerii partidului nou-format cu Vasile Stroescu, care a acceptat postul de preşedinte onorific al formaţiunii. Iar la 24 aprilie/6 mai, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările congresul preoţilor din Basarabia, prezidat de părintele Alexandru Baltaga. PNM l-a delegat pe Halippa să propună congresului să adopte o hotărâre prin care ar solicita autonomia Basarabiei. Propunerea sa a fost acceptată. La 7–10 mai, a avut loc congresul învăţătorilor, la 9 mai – congresul cooperatorilor, la 29 mai – congresul studenţesc. La 21–24 mai, congresul ţăranilor l-a delegat pe Halippa la congresul ţăranilor din întreaga Rusie. La 20 octombrie, Congresul Militarilor Moldoveni a votat autonomia Basarabiei şi formarea Sfatului Ţării, care, la 27 noiembrie 1918, a votat Unirea Basarabiei cu România.

http://www.timpul.md/articol/pan-halippa-si-lungul-drum-catre-unire-125555.html

 

  1. Moscova ar putea numi un nou ambasador în Republica Moldova

Noul ambasador al Federaţiei Ruse în Republica Moldova ar putea fi numit Oleg Vasneţov, şef al Departamentului pentru relaţii cu subiecţii federaţiei, parlamentul şi asociaţiile obşteşti al Ministerului rus de Externe. Despre aceasta scrie ziarul „Kommersant”.

http://tvrmoldova.md/actualitate/moscova-ar-putea-numi-un-nou-ambasador-in-republica-moldova/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ